Bezoek op afspraak

11:00 uur. Tot de kerstvakantie is Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) alleen op afspraak geopend: 06-413 788 84.

Donderdag 8 december

Knus atelier van kunstenares te bezoeken

Schilderijen, tegeltjes, fotos en keramiek op Sluyscoog 79 Den Burg. Werkt ook in opdracht. Open: donderdag en zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. Overige dagen / tijden op verzoek. info T: 06-14705010 www.texelkunst.nl.


Zielskapje’ volgt “Vischwijven’ op

7:00 uur. In de oude schapenschuur Boetje van Klemat nabij Den Hoorn is dagelijks een nieuwe expositie te zien getiteld ‘Zielskapje’ van kunstenaar Ericka Voortman. Toegang gratis/ een bijdrage is welkom.


Schapenmuseum

9:30 uur. Texel is een echt schapeneiland, er zijn zelfs meer schapen dan inwoners. Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven.


Fantasievolle animaties bij Ecomare

9:30 uur. Neem de tijd om te genieten van de fantasievolle animatiefilms in de tentoonstelling 'De Kraak' bij Ecomare. Zet een koptelefoon op en laat je meevoeren met de verhalen over de zee!


Inloopspreekuur Texels Welzijn

9:30 uur. Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Inbreng kleding Hulp Oost-Europa Texel

10:00 uur. Inbreng kleding iedere maandag en donderdag in de loods aan de achterkant van Maricoweg 5 in Den Burg. Afslag bij TCA tegenover de Sligro. Bij splitsing linksaf en doorrijden tot einde van de weg.


Snuffelmarkt Hulp Oost-Europa Texel

10:00 uur. De vrijwilligers van Stichting Hulp Oost-Europa Texel houden elke dinsdag en donderdag tussen 10.00-16.30 uur een snuffelmarkt in de loods op Maricoweg 5 in Den Burg. Opbrengst is voor transportkosten


Spectaculaire duikvondsten bij Kaap Skil

10:00 uur. In het 17e-eeuwse Palmhoutwrak zijn honderden exclusieve voorwerpen gevonden. Een selectie ervan, met o.a. twee zijden jurken, is te zien bij Museum Kaap Skil. Wat een rijkdom!


Ontmoetingsplek de Deel

10:00 uur. Elke donderdag is de Deel (in de Kinderboerderij) een ontmoetingsplek voor mensen met Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH) of vermoeden daarvan. Gratis/vrij toegankelijk, zonder diagnose of indicatie.


Schapenboerderij Texel

10:00 uur. Lammetjes knuffelen! Met 25 schapenrassen, boerderijdieren, demo schapen drijven en speeltuin. Dagelijks open. www.schapenboerderijtexel.nl.


Op Wereldreis bij Museum Kaap Skil

10:00 uur. Vaar mee met de schepen naar alle windrichtingen in de nieuwe tentoonstelling Wereldreis! Texel was eeuwenlang het middelpunt van de wereldhandel. Ontdek het bij Museum Kaap Skil.