Expositie Kunstboet

11:00 uur. De Kunstboet, Schilderweg 194, Den Burg (naast meubelmaker Tromp) Schilderijen, Keramiek, werken van wol / zijde en Strandvondsten. Vrije toegang. Ook op afspraak te bezoeken. T: 06 252 269 70.


Strender Kerstspullen verkoop

12:00 uur. In de oude kleedkamers van SVO wordt op 2,3, 9 en 10 december verkoop gehouden van 2e hands kerstartikelen. De opbrengst is voor goede doelen in Oosterend. Help de circulaire economie!


Zondag 4 december

Zielskapje’ volgt “Vischwijven’ op

7:00 uur. In de oude schapenschuur Boetje van Klemat nabij Den Hoorn is dagelijks een nieuwe expositie te zien getiteld ‘Zielskapje’ van kunstenaar Ericka Voortman. Toegang gratis/een bijdrage is welkom.


Fantasievolle animaties bij Ecomare

9:30 uur. Neem de tijd om te genieten van de fantasievolle animatiefilms in de tentoonstelling 'De Kraak' bij Ecomare. Zet een koptelefoon op en laat je meevoeren met de verhalen over de zee!


Spectaculaire duikvondsten bij Kaap Skil

10:00 uur. In het 17e-eeuwse Palmhoutwrak zijn honderden exclusieve voorwerpen gevonden. Een selectie ervan, met o.a. twee zijden jurken, is te zien bij Museum Kaap Skil. Wat een rijkdom!


Schapenboerderij Texel

10:00 uur. Lammetjes knuffelen! Met 25 schapenrassen, boerderijdieren, demo schapen drijven en speeltuin. Dagelijks open. www.schapenboerderijtexel.nl.


Schapenmuseum

11:00 uur. Texel is een echt schapeneiland. Er zijn meer schapen dan inwoners! Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven.


Bezoek op afspraak

11:00 uur. Tot de kerstvakantie is Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) alleen op afspraak geopend T: 06-413 788 84.


Maandag 5 december

Zielskapje’ volgt “Vischwijven’ op

7:00 uur. In de oude schapenschuur Boetje van Klemat nabij Den Hoorn is dagelijks een nieuwe expositie te zien getiteld ‘Zielskapje’ van kunstenaar Ericka Voortman. Toegang gratis.


Schapenmuseum

9:30 uur. Texel is een echt schapeneiland, er zijn zelfs meer schapen dan inwoners. Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven.


Fantasievolle animaties bij Ecomare

9:30 uur. Neem de tijd om te genieten van de fantasievolle animatiefilms in de tentoonstelling 'De Kraak' bij Ecomare. Zet een koptelefoon op en laat je meevoeren met de verhalen over de zee!


Inbreng kleding Hulp Oost-Europa Texel

10:00 uur. Inbreng kleding iedere maandag en donderdag in de loods aan de achterkant van Maricoweg 5 in Den Burg. Afslag bij TCA tegenover de Sligro. Bij splitsing linksaf en doorrijden tot einde van de weg.


Inloopochtend Baptistengemeente Texel

10.00 - 12.30 uur. Iedereen is van harte welkom op onze inloopochtend voor een gezellig of serieus praatje of zomaar. De koffie, thee of limonade staat klaar met iets lekkers. Baptistengemeente Texel, Julianastraat 11, Den Burg.


Snuffelmarkt Hulp Oost-Europa Texel

10:00 uur. De vrijwilligers van Stichting Hulp Oost-Europa Texel houden elke dinsdag en donderdag tussen 10.00-16.30 uur een snuffelmarkt in de loods op Maricoweg 5 in Den Burg. Opbrengst is voor transportkosten.


Speuren met je hond.

11:00 uur. Iets heel leuks doen met je hond? Kom dan met je hond speuren naar een "vermist persoon" Individuele lessen op maandag & woensdag, tijdstip in overleg Info www.speurhondentexel.nl.


Grote wekelijkse Rommelmarkt Den Hoorn

11:00 uur. In en bij de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3-B in Den Hoorn is iedere maandag van 11:00 tot 16:00 uur een grote rommelmarkt. De opbrengst is ten bate van het onderhoud van het Hoornder kerkje.