Zaterdag bidden voor de vrede in Kleine Johannes

Het zijn verontrustende tijden, zoals mag blijken uit de vele nieuwsberichten die via de landelijke media bij ons doorkomen. Momenteel zijn er wereldwijd 28 gewapende conflicten aan de gang. Dat heeft wat mensen zo aangetrokken, dat ze een oecumenisch gebed voor de wereldvrede op touw hebben gezet. Hieraan wordt vanuit verscheidene gezindten meegewerkt.

Met ingang van 3 december wordt elke zaterdagmiddag voor de vrede gebeden in de Kleine Johannes in de rooms-katholieke Johannes de Doperkerk te Den Burg, van 14.00 tot 16.00 uur. “Daarbij vragen we aan God om ons tot Zijn instrument te maken om vrede te bewerkstellen in het grote geheel, maar ook in onze eigen leefomgeving”, aldus de initiatiefnemers.

Bidden en kaars opsteken

Het kan dus ook gaan om conflicten in het klein, waarvan het tijd wordt dat ze eens worden opgelost. Iedereen die wil kan op zaterdagmiddag binnenlopen. Behalve meebidden mag ten behoeve van de vrede ook een kaarsje worden aangestoken. Op ieder halfuur worden er het Onze Vader en een vredesgebed uitgesproken. Tussendoor is er gelegenheid voor stil gebed.