Texelfonds: wie weet iets voor de Verhalenmiddag?

Het Texelfonds is op zoek naar verhalen voor de inmiddels welbekende Verhalenmiddag, die op zondag 19 februari voor de zevende keer wordt gehouden. Dat gebeurt in dorpshuis De Waldhoorn te Den Hoorn.

Waargebeurd of fictie, een herinnering om nooit te vergeten, een sappige anekdote of een prikkelende bespiegeling; alles is welkom. Het verhaal moet wel een zeker verband met Texel hebben. Alle inzendingen worden bewaard en gepubliceerd op de website van het Texelfonds.

Prijzen voor goede doelen

De schrijvers van de beste acht verhalen mogen het hunne op de Verhalenmiddag voorlezen. De beste drie krijgen een geldprijs, te besteden aan een goed Texels doel naar keuze. Deze verhalen worden bovendien in de Texelse Courant afgedrukt. Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs (tot circa 19 jaar) is er een aparte prijs. De jury bestaat uit Eilanddichter Fiet van Beek, OSG-docente Marlieke Daals en boekhandelaar Daan Welboren.

De verhalen mogen niet langer zijn dan 800 woorden en worden bij voorkeur digitaal aangeleverd via E: info@texelfonds.nl. Op papier kan dat bij het Texelfonds (Postbus 56, 1790 AB Den Burg) en in de De Buureton (Beatrixlaan 43, Den Burg). De uiterste inzenddatum is 9 januari.