Esmir vertelt over haar boek in Alzheimercafé

Journalist-schrijver Esmir van Wering, in deeltijd woonachtig op Texel, komt aanstaande dinsdag naar het Alzheimercafé in De Buureton. Ze komt er vertellen over haar belevenissen met haar vader, die de ziekte van Alzheimer heeft.

Toen de ziekte zich openbaarde, werd ze mantelzorger en daardoor leerde ze haar vader, die in haar jeugd door werkzaamheden veel weg was, steeds beter kennen. Hoewel de ziekte erom bekendstaat dat mensen elkaar langzaam kwijtraken, krijgt Esmir door haar wekelijkse vader-dochterdagen alsnog een band met hem. Deze ontroerende ervaring tegen de achtergrond van een voortschrijdende ziekte, verwerkte ze in columns en in posts op social media. Die leidden tot het boek 'Mijn vader, Alzheimer en ik'. Het verscheen aan het begin van dit jaar en Esmir is er landelijk bekend mee geworden.

Volgens Esmir hoeft het ziekteproces niet alleen maar zwaar te zijn, maar kan het ook herkenbare, ontroerende en vrolijke momenten opleveren. De bijeenkomst is om 19.30 uur in De Buureton aan de Beatrixlaan in Den Burg. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.