Minibusexcursie door NP Duinen van Texel

13:30 uur. Minibusexcursie door NP Duinen van Texel van 13:30 tot 16:30. Prijs € 40 pp. Opgeven en informatie: vogelexcursiestexel.nl of bij het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42 De Cocksdorp. Tel 316249


Esmir van Wering in Alzheimer Café

19:30 uur. Schrijfster Esmir van Wering komt in het Alzheimer Café vertellen over haar vader, die de Ziekte van Alzheimer heeft. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.


Bezoek de Texelse Modelspoorclub

19:30 uur. Bij de Texelse Modelspoorclub zijn diverse modelsporen te bewonderen. Bezoekers zijn welkom bij het het Schietsportcentrum.


Vergadering raadscommissie

19:30 uur. Vanavond vergadert de raadscommissie. Ga voor een actuele agenda naar www.texel.nl/gemeenteraad. Wilt u inspreken? Stuur dan een verzoek naar griffier@texel.nl.


Woensdag 30 november

Schapenmuseum

9:30 uur. Texel is een echt schapeneiland, er zijn zelfs meer schapen dan inwoners. Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven.


Mythische verhalen bij Ecomare

9:30 uur. In de nieuwe tentoonstelling 'De Kraak' beleef je betoverende verhalen van de zee in bijzondere animaties.


Duik in de zee bij Ecomare

9:30 uur. Waarvoor ga jij naar Ecomare? Voor de zeehonden? Voor de dieren in het Zeeaquarium of voor de mooie tentoonstellingen? Koop je ticket op ecomare.nl of bij de kassa.


Inloopspreekuur Texels Welzijn

10:00 uur. Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur dorpshuis De Hof in De Koog. Voor vragen over welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Bezoek Maritiem-en Juttersmuseum Flora

10:00 uur. Ontdek alles over het jutten in Juttersmuseum Flora. In dit leukste familiemuseum van Texel kom je oren en ogen tekort! Diverse exposities, speurtochten en een leuke speeltuin. Flora: vol avontuur!


Op Wereldreis bij Museum Kaap Skil

10:00 uur. Vaar mee met de schepen naar alle windrichtingen in de nieuwe tentoonstelling Wereldreis! Texel was eeuwenlang het middelpunt van de wereldhandel. Ontdek het bij Museum Kaap Skil.


Inloopspreekuur Texels Welzijn

10:30 uur. Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis De Wielewaal in De Waal. Voor alle vragen over welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Speuren met je hond.

11:00 uur. Iets heel leuks doen met je hond? Kom dan met je hond speuren naar een "vermist persoon" Individuele lessen op maandag & woensdag, tijdstip in overleg Info https://www.speurhondentexel.nl/


Voorlezen voor peuters en kleuters

15:00 uur. Iedere woensdag om 15.00 uur wordt er in de bibliotheek aan peuters en kleuters voorgelezen. Toegang gratis/ aanmelden niet nodig. Meer info: www.kopgroepbibliotheken.nl


Historische wandeling door Den Burg

15:15 uur. Tijdens een historische wandeling neemt gids Gelein Jansen je mee langs karakteristieke panden door het oude centrum van Den Burg. Tickets via texelexcursies.nl


Vergadering raadscommissie

19:30 uur. Vanavond vergadert de raadscommissie. Ga voor een actuele agenda naar www.texel.nl/gemeenteraad. Wilt u inspreken? Stuur dan een verzoek naar griffier@texel.nl.


Stilteconcert

20:00 uur. Op een nieuwe plek is er voorlopig iedere woensdagavond een 'Stilteconcert'. Een gelegenheid om bewust met liefdevolle aandacht je hartgebied 'binnen' te gaan. Locatie: Botterstraat 27, Oosterend.