Speuren met je hond.

11:00 uur. Iets heel leuks doen met je hond? Kom dan met je hond speuren naar een "vermist persoon" Individuele lessen op maandag & woensdag, tijdstip in overleg Info www.speurhondentexel.nl


Boerderijwinkel: schapenkaas en lamsvlees

11:00 uur. Nabij icoonlandschap de Hoge Berg verkoopt De Waddel schapenkaas en lamsvlees in hun winkeltje en 24-uursautomaat. U bent ook welkom bij de leuke, lekkere en leerzame activiteiten. www.dewaddel.nl


Schilderijen Greet Swabedissen

11:00 uur. Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie van haar schilderijen bij Boerderijcamping "De Vrije Vogel", net buiten Oudeschild aan de Laagwaalderweg 21. Vrije toegang.


Grote wekelijkse Rommelmarkt Den Hoorn

11:00 uur. In en bij de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3-B in Den Hoorn is iedere maandag van 11:00 tot 16:00 uur een grote rommelmarkt. De opbrengst is ten bate van het onderhoud van het Hoornder kerkje.


Sinterklaasvoorstelling in de bieb

15:00 uur. Twee mevrouwen en het kleine Sinterklaasje. Een voorstelling in de bieb voor kinderen van 4-8 jaar. Maandag 28 november om 15.00 uur. Toegang gratis. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl


Dinsdag 29 november

Vogelexcursie op de Zuidpunt

9:00 uur. Ga eens mee op pad met een ervaren vogelgids. Tijdens een lichte wandeling door de duinen zien we vele vogelsoorten. Beperkt aantal deelnemers. Meer info en boeken op www.birdingtexel.com


Boer Jens: lamsvlees

9:00 uur. Boer Jens verkoopt lamsvlees, ruwe wol, breiwol en eieren van eigen dieren op zijn boerderij aan de Oosterweg bij Oost.


Minibus-vogelexcursie Vogelboulevard

9:30 uur. Minibusexcursie langs de Vogelboulevard van 9.30 tot 12.30 uur Prijs €40 pp Opgeven en informatie: vogelexcursiestexel.nl of bij het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42 De Cocksdorp tel 316249


Schapenmuseum

9:30 uur. Texel is een echt schapeneiland, er zijn zelfs meer schapen dan inwoners. Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven.


Duik in de zee bij Ecomare

9:30 Waarvoor ga jij naar Ecomare? Voor de zeehonden? Voor de dieren in het Zeeaquarium of voor de mooie tentoonstellingen? Koop je ticket op ecomare.nl of bij de kassa.


Fantasievolle animaties bij Ecomare

9:30 uur. Neem de tijd om te genieten van de fantasievolle animatiefilms in de tentoonstelling 'De Kraak' bij Ecomare. Zet een koptelefoon op en laat je meevoeren met de verhalen over de zee!


Inloopspreekuur Texels Welzijn

10:00 uur. Texels Welzijn houdt een spreekuur dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Schapenboerderij Texel

10:00 uur. Lammetjes knuffelen! Met 25 schapenrassen, boerderijdieren, demo schapen drijven en speeltuin. Dagelijks geopend. www.schapenboerderijtexel.nl.


Spectaculaire duikvondsten bij Kaap Skil

10:00 uur. In het 17e-eeuwse Palmhoutwrak zijn honderden exclusieve voorwerpen gevonden. Een selectie ervan, met o.a. twee zijden jurken, is te zien bij Museum Kaap Skil. Wat een rijkdom!


Bezoek Maritiem-en Juttersmuseum Flora

10:00 uur. Ontdek alles over het jutten in Juttersmuseum Flora. In dit leukste familiemuseum van Texel kom je oren en ogen tekort! Diverse exposities, speurtochten en een leuke speeltuin. Flora: vol avontuur!


Inloopspreekuur Texels Welzijn

10:30 uur. Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Koffie met de boswachter

11:00 uur. Kom langs bij de boswachter in natuurcentrum De Marel tot 12.00 uur. Deel je ervaringen, laat je vondsten uit de natuur zien en stel je natuur-gerelateerde vragen.