Op Wereldreis bij Museum Kaap Skil

10:00 uur. Vaar mee met de schepen naar alle windrichtingen in de nieuwe tentoonstelling Wereldreis! Texel was eeuwenlang het middelpunt van de wereldhandel. Ontdek het bij Museum Kaap Skil.


Schapenboerderij Texel

10:00 uur. Lammetjes knuffelen! Met 25 schapenrassen, boerderijdieren, demo schapen drijven en speeltuin. Dagelijks geopend. www.schapenboerderijtexel.nl.


Spectaculaire duikvondsten bij Kaap Skil

10:00 uur. In het 17e-eeuwse Palmhoutwrak zijn honderden exclusieve voorwerpen gevonden. Een selectie ervan, met o.a. twee zijden jurken, is te zien bij Museum Kaap Skil. Wat een rijkdom!


Bezoek Maritiem-en Juttersmuseum Flora

10:00 uur. Ontdek alles over het jutten in Juttersmuseum Flora. In dit leukste familiemuseum van Texel kom je oren en ogen tekort! Diverse exposities, speurtochten en een leuke speeltuin. Flora: vol avontuur!


Schapenmuseum

11:00 uur. Texel is een echt schapeneiland. Er zijn meer schapen dan inwoners! Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven.


Door de zoute kreken van De Slufter

11:00 uur. De boswachter neemt je mee op een ontdekkingstocht door De Slufter. Laarzen noodzakelijk! Info bij Ecomare 0222-317741, boeken via www.ecomare.nl. Kosten €14,50, t/m 12 jaar €9,50.


Schilderijen Greet Swabedissen

11:00 uur. Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie van haar schilderijen bij Boerderijcamping "De Vrije Vogel", net buiten Oudeschild aan de Laagwaalderweg 21. Vrije toegang.


Galerie Posthuys: bezoek op afspraak

11:00 uur. Tot de kerstvakantie is Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) alleen op afspraak geopend: 06-41378884.


Expo Groos in schuurtje bij Oude Hoorn

12:00 uur. Ode aan de diversiteit! Karakters zoals driftkopjes, donderstralen en dwarsliggers. Werk van Hendrikje, Stolpweg 43, Den Hoorn.


Maandag 28 november


Zielskapje’ volgt “Vischwijven’ op

7:00 uur. In de oude schapenschuur Boetje van Klemat nabij Den Hoorn is dagelijks een nieuwe expositie te zien getiteld ‘Zielskapje’ van kunstenaar Ericka Voortman. Toegang gratis. Een bijdrage is welkom.


Vogelherkenningsexcursie

9:00-11:00 Ga mee op vogelherkenningsexcursie! Prijs €20, tot 12 jaar €15. Aanmelden: www.vogelexcursiestexel.nl, telefoon 0222-316249 of bij het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42, De Cocksdorp.


Maandagmarkt Den Burg

9:00 uur. Iedere maandag is er in het centrum van Den Burg op de Groeneplaats een gezellige weekmarkt met verkoop van verse levensmiddelen, bloemen, kleding en nog veel meer.


Schapenmuseum

9:30 uur. Texel is een echt schapeneiland, er zijn zelfs meer schapen dan inwoners. Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de geschiedenis van Texel en beleef het boerenleven.


Fantasievolle animaties bij Ecomare

9:30 uur. Neem de tijd om te genieten van de fantasievolle animatiefilms in de tentoonstelling 'De Kraak' bij Ecomare. Zet een koptelefoon op en laat je meevoeren met de verhalen over de zee!


Duik in de zee bij Ecomare

9:30 Waarvoor ga jij naar Ecomare? Voor de zeehonden? Voor de dieren in het Zeeaquarium of voor de mooie tentoonstellingen? Koop je ticket op ecomare.nl of bij de kassa.


Inbreng kleding Hulp Oost-Europa Texel

10:00 uur. Inbreng kleding iedere maandag en donderdag in de loods aan de achterkant van Maricoweg 5 in Den Burg. Afslag bij TCA tegenover de Sligro. Bij splitsing linksaf en doorrijden tot einde van de weg.


Bezoek Maritiem-en Juttersmuseum Flora

10:00 uur. Ontdek alles over het jutten in Juttersmuseum Flora. In dit leukste familiemuseum van Texel kom je oren en ogen tekort! Diverse exposities, speurtochten en een leuke speeltuin. Flora: vol avontuur!