Er wordt alweer ingezameld voor een volgend transport
Er wordt alweer ingezameld voor een volgend transport Foto: aangeleverd

Eerste hulptransport van deze winter naar Roemenië

Algemeen

De stichting Hulp Oost-Europa Texel heeft in de afgelopen week het eerste hulptransport van deze winter naar Roemenië gestuurd. Alle meegegeven goederen zijn afkomstig van Texelaars en krijgen een tweede leven bij mensen die er dringend om verlegen zitten.

Daaronder zijn warme kleding, schoenen, bedden en beddengoed. Ook hebben ijverige breisters weer de mooiste handwerken gemaakt, zoals prachtige mutsen, dassen, truien, sokken en mooie dekens van gebreide lapjes. Verder werd veel kostbaar voedsel op pallets geladen en in de vrachtwagen gezet. Dit voedsel is ingezameld in de supermarkten op het eiland.

Inzameling gaat door

De voedselinzameling gaat nog door, omdat er door de oorlog in Oekraïne grote nood heerst; de gevolgen van de Russische inval treft ook de omringende landen. Blikken voedsel kunt altijd worden ingeleverd op Maricoweg 5 in Den Burg. Dat geldt voor kleding en andere bruikbare goederen. Op maandag, dinsdag en donderdag wordt dit alles van 10.00 tot 16.30 uur in ontvangst genomen.

Kosten gestegen

Voor een volgend hulptransport dat de stichting graag binnenkort zou versturen, ontbreekt nog het nodige geld. Ook daarvan zijn de kosten door de ontwikkelingen van de laatste tijd fors gestegen. Een gift is welkom op rekening NL 18 RABO 036 25 21 905 ten name van Stichting Hulp Oost-Europa Texel. De stichting heeft ANBI-goedkeuring.