Woensdag 23 november

Fantasievolle animaties bij Ecomare

9:30 uur. Neem de tijd om te genieten van de fantasievolle animatiefilms in de tentoonstelling 'De Kraak' bij Ecomare. Zet een koptelefoon op en laat je meevoeren met de verhalen over de zee!


Spectaculaire duikvondsten bij Kaap Skil

10:00 uur. In het 17e-eeuwse Palmhoutwrak zijn honderden exclusieve voorwerpen gevonden. Een selectie ervan, met o.a. twee zijden jurken, is te zien bij Museum Kaap Skil. Wat een rijkdom!


Inloopspreekuur Texels Welzijn

10:00 uur. Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur dorpshuis De Hof in De Koog. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Voorlezen voor peuters en kleuters

15:00 uur. Iedere woensdag om 15.00 uur wordt er in de bibliotheek aan peuters en kleuters voorgelezen. Toegang gratis en aanmelden is niet nodig. Meer info: www.kopgroepbibliotheken.nl.

Donderdag 24 november

Knus atelier van kunstenares te bezoeken

Schilderijen, tegeltjes, fotos en keramiek op Sluyscoog 79 Den Burg. Werkt ook in opdracht. Open: donderdag en zaterdag van 11-15 uur. Overige dagen / tijden op verzoek. info T: 06-14705010 www.texelkunst.nl.


Vogelexcursie Noordkaap

9:00 uur. BirdingTexel organiseert een twee uur durende excursie op de noordkop. Aanvang 9:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Strandpaviljoen Kaap Noord - De Cocksdorp. Info en boeken op www.birdingtexel.com.


Inloopspreekuur Texels Welzijn

9:30 uur. Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


9:30 uur. Neem de tijd om te genieten van de fantasievolle animatiefilms in de tentoonstelling 'De Kraak' bij Ecomare. Zet een koptelefoon op en laat je meevoeren met de verhalen over de zee!


Snuffelmarkt Hulp Oost-Europa Texel

10:00 uur. De vrijwilligers van Stichting Hulp Oost-Europa Texel houden elke dinsdag en donderdag tussen 10.00-16.30 uur een snuffelmarkt in de loods op Maricoweg 5 in Den Burg. Opbrengst is voor transportkosten


Inbreng kleding Hulp Oost-Europa Texel

10:00 uur. Inbreng kleding iedere maandag en donderdag in de loods aan de achterkant van Maricoweg 5 in Den Burg. Afslag bij TCA tegenover de Sligro. Bij splitsing linksaf en doorrijden tot einde van de weg.


Gezond Natuur wandelen

10:00 uur. Elke donderdag kunnen o.a. mensen met een rollator meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt om 10 uur gestart bij de achteringang (aan de Jonkerstraat) van de Gollards in Den Burg.


Ontmoetingsplek de Deel

10:00 uur. Elke donderdag is de Deel (in de Kinderboerderij) een ontmoetingsplek voor mensen met Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH) of vermoeden daarvan. Gratis/vrij toegankelijk, zonder diagnose of indicatie.

Klaverjassen Buureton

13:30 uur. Klaverjassen in De Buureton tot 17:00 uur. Er wordt gespeeld met een “losse maat”. Alle leeftijden zijn welkom, inschr. voor 13.20 uur. Kosten € 2.-

Taalcafé in de bibliotheek

15:00 uur. Wil je oefenen met Nederlands praten of beter leren lezen en schrijven, dan kun je op donderdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur langskomen in het Taalcafe in de bibliotheek. De toegang is gratis

Bezoek de Texelse Modelspoorclub

19:30 uur. Bij de Texelse Modelspoorclub zijn diverse modelsporen te bewonderen. Bezoekers zijn welkom bij het het Schietsportcentrum.