De roestvrijstalen potten staan al klaar
De roestvrijstalen potten staan al klaar Foto: gemeente Texel

Sanitairgebouw op haven wordt gerenoveerd

Algemeen

Het sanitairgebouw op de haven in Oudeschild wordt deze winter gerenoveerd. Het aannemersbedrijf Van Strien Bouw uit Oosterend voert het werk uit in opdracht van de gemeente en is deze week al begonnen met het slopen van het binnenwerk.

Het gebouwtje is neergezet in 1995. Inmiddels is de inrichting hier en daar aan onderhoud toe. Ook is ze deels niet meer van deze tijd. Zo wordt de tegelvloer om tegemoet te komen aan hygiënische eisen vervangen door een epoxyvloer en worden beschadigde tegels in het wandtegelwerk vervangen.

Ledverlichting en nieuwe dakbedekking

Voor de tl-buizen komt duurzame ledverlichting in de plaats. Ook komt er een nieuwe laag dakbedekking, krijgt de lichtkoepel nieuwe platen, worden lekke thermopaneramen vervangen en krijgen de kozijnen een frisse lik verf.

Meer toiletten, douches weg

De douches komen in het vernieuwde sanitairgebouw niet terug. Het aantal toiletten in het gebouw kan hiermee uitgebreid worden van drie naar zes, waarvan één invalidentoilet en één urinoir. Er wordt bij deze herinrichting van de toiletruimte gebruikgemaakt van vandalismebestendig, roestvrijstalen materiaal.

Voor de voorjaarsvakantie van 2023, gewoonlijk eind februari, kan het sanitairgebouw weer in gebruik worden genomen, verwacht het gemeentebestuur.