Jan Eelman (links) en Nanne Jan Stienstra hebben een rol in het blijspel
Jan Eelman (links) en Nanne Jan Stienstra hebben een rol in het blijspel Foto: aangeleverd

‘t Amateurtje brengt klucht in De Wielewaal

Algemeen

Ook dit najaar staat toneelvereniging ’t Amateurtje weer op de planken van dorpshuis De Wielewaal in De Waal. Zaterdag 19 november wordt daar de klucht ‘Bed, bad en brood’ opgevoerd. Het is geschreven door Anne Terwisscha.

Het toneelstuk speelt zich af in een daklozenopvang, waar al langere tijd maar één gast wordt opgevangen. Gemeenteambtenaar Van Dijk heeft andere plannen met het pand en wil de opvang sluiten. Hij zet zijn assistent Eduard in om dit te kunnen bewerkstelligen. Op het moment dat Eduard, vermomd als dakloze, de boel gaat verkennen, komen er nog wat gasten aan in de opvang.

Hilarische scènes

Het geheel leidt tot hilarische scènes met de nodige misverstanden en verkleedpartijen. Kort gezegd: wie een avondje wil lachen komt zaterdagavond vast aan zijn trekken in De Wielewaal. 

Reserveren

De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaartjes kosten tien euro per stuk, waarbij een drankje in de pauze is inbegrepen. Ze zijn te reserveren bij Thea Hin, T: (0222) 312130, of Ria Kleinveld, T: (0222) 315248 en ook verkrijgbaar aan de zaal. Na afloop is er een verloting met leuke prijzen.