Afbeelding
Foto: Conger Design/Pixabay

Bijzondere ontmoetingen bij Soep op Zondag

Algemeen

Soep op Zondag organiseert in de koudere maanden warme ontmoetingen met verhalen rondom de Texelse cultuur. De draad wordt aanstaande zondag weer opgepakt in Ecomare, aanvang 15.30 uur. Het thema van de eerste bijeenkomst van het seizoen is ‘Aangespoeld’.

Wat landt er op de Texelse kust, al dan niet onder invloed van harde noordwesters? Juttersgoed natuurlijk, soms hele schepen, maar ook bijzondere vogels, vreemde vissen, allerlei eetbaars, nieuwe Texelaars en niet te vergeten mooie muziek en fijne gedichten. ‘Aangespoeld’ kan dus ook overdrachtelijk zijn bedoeld.

Veel variatie

Zondag zijn er bijdragen van: Robin en Rob (een jonge Texelse met zelfgeschreven liedjes en haar vader), de duikers Betsema (met hét verhaal over De Jurk), kunstenares Paulien Valk (over hoe je ook kunt kijken naar wat je vindt), bioloog Mardik Leopold van het NIOZ (over de vogelgriepramp maar ook hoopvolle tekenen), eilanddichter Fiet van Beek, Sabien Bosman (over eetbaar groen uit zee en met overheerlijke soep) en de presentatoren Wikke Huizing en Rein van den Burg.

Gratis, maar wel opgeven

Na afloop is er soep met brood en ook wordt dan nog een drankje geserveerd. De entree is gratis, maar een bijdrage – hoe bescheiden ook – is welkom. Voor wie erbij wil zijn is opgeven wel verplicht en dat kan op www.texelswelzijn.nl/soep-op-zondag.