TexelEnergie werkt mee aan gascompensatie

Omwille van het klimaat en de biodiversiteit gaat Om Nieuwe Energie 30.000 bomen en struiken planten in nieuw aan te leggen Nederlandse voedselbossen. TexelEnergie is mede-eigenaar van dit collectief, met nog zeventig andere lokale energiecoöperaties.

Het initiatief is bedoeld om CO2-uitstoot op te vangen en te investeren in een duurzame voedselvoorziening en grotere biodiversiteit. Het planten van bomen en struiken is een van de gemakkelijkste oplossingen om de hoeveelheid CO2 in onze atmosfeer terug te dringen, aldus TexelEnergie. Om Nieuwe Energie heeft hiervoor de handen ineengeslagen met Meer Bomen Nu. Deze organisatie - een initiatief van de Stichting Meer Groen, Urgenda en Caring Farmers - heeft in twee jaar tijd met duizenden vrijwilligers 890.000 bomen en struiken aangeplant.

Bomen verplanten voor CO2 opname

Om Nieuwe Energie streeft naar een gasloze warmtevoorziening in 2030. Toch zijn veel klanten op dit moment nog afhankelijk van aardgas voor warm water en verwarming van hun woning. Om het gasverbruik te verduurzamen, werd door het collectief al geïnvesteerd in duurzame energieprojecten elders in de wereld. Nu kiest het collectief voor een lokale aanpak, door overal in Nederland voedselproducerende bomen en struiken te gaan planten.