Met het strippen van het gebouw is al een begin gemaakt
Met het strippen van het gebouw is al een begin gemaakt Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Renovatie zwembadgebouw dient hygiëne en veiligheid

Algemeen

Het zwembad Molenkoog in Den Burg wordt in de komende winter gerenoveerd. Het gebouw, dat 25 jaar oud is, is volgens de gemeente hard aan een opknapbeurt toe. Aannemersbedrijf Van Heerwaarden is onlangs al begonnen met het strippen van het pand.

De renovatie dient voornamelijk de hygiëne en de veiligheid. De vloertegels zullen worden vervangen door epoxyvloeren, wat de hygiëne en de afwatering ten goede zal komen. Aan de kant van het zwembad wordt in de stenen muur een doorkijk aangebracht. Daar komen twee grote glazen puien. Bijkomend voordeel is dat er dan meer licht in het gebouw komt.

Kleedruimte

Achter de puien wordt een wand met lockers geplaatst. De twee grote kleedkamers en de private kleedhokjes worden gehandhaafd. Dat is afgesproken met het zwembadpersoneel. Wel wordt de inrichting aangepast, waardoor er wat meer overzicht zal zijn. Ook wordt de kiosk vernieuwd en wordt de keuken in overeenstemming gebracht met de eisen, die tegenwoordig aan de inrichting van de horeca worden gesteld. Op 1 april 2023, als het zwemseizoen begint, moet het gebouw weer klaar zijn voor gebruik.