Martijn van der Linde, manager van Bikedeals in de showroom in De Koog
Martijn van der Linde, manager van Bikedeals in de showroom in De Koog Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

De Wereld van de Ondernemer: Bikedeals

Advertorials De Wereld van de Ondernemer

Bike Totaal Van der Linde is al vele jaren een begrip op Texel, met vestigingen in De Cocksdorp, De Koog en Den Burg. Als fietsenwinkel heeft het bedrijf meerdere dealerschappen van A-merken en daarnaast worden er volop tweewielers verhuurd. Sinds enkele jaren groeit een nieuwe tak aan deze onderneming: Bikedeals. Na maximaal drie jaar gaan de verhuurde fietsen via deze webshop als jong-gebruikte tweewielers de verkoop in en die activiteit strekt zich inmiddels uit over de hele Benelux en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Bike Totaal Van der Linde bedacht dit concept zelf, vertelt Martijn van der Linde (foto), manager van Bikedeals. “Vijf jaar geleden zijn we hiermee begonnen vanuit onze ervaring in de verhuurvloot. Op een gegeven moment worden je fietsen te oud om ze nog te kunnen verhuren. Gewoonlijk komt er dan een opkoper en dan krijg je er geen commercieel interessante prijs voor. Dus besloten we fietsen als jong-gebruikt te gaan verkopen en daar is veel belangstelling voor. Daarnaast vinden we het belangrijk dat een fiets nog een tweede leven krijgt. Je kunt een fiets ook helemaal laten afraggen en naar de sloop brengen, maar in dit tijdperk wil je graag circulair werken. Op deze manier gaat een fiets langer mee. We zijn ermee aan het groeien. Veel mensen vinden het prettig dat qua aanschafprijs de kop eraf is en dat ze toch een goede fiets krijgen.”

Pop-upstore

De oprichting van Bikedeals heeft er zelfs toe geleid, dat het Texelse bedrijf het Marsdiep is overgestoken. In Baarn is een tijdelijke winkel ingericht, een zogenaamde pop-upstore, voor wie een jong-gebruikte fiets wil uitproberen. “Van een nieuwe fiets weet je dat hij goed is”, legt Martijn uit. “Maar als je een aardig bedrag voor een gebruikte neer wilt tellen, is het logisch dat je er eerst even op wilt rijden. Over Texel kun je heel veel mooie dingen zeggen, maar de ligging is nu eenmaal niet gunstig voor iemand die ergens anders woont en een fiets bij je wil kopen. We hebben voor Baarn gekozen omdat het centraal in Nederland ligt. We hebben er een showroom en een afhaalpunt. De vestiging is nog niet definitief, we moeten nog zien of het loont.”

Buitenland

Voor een andere naam dan Van der Linde, voor de verkoop van jong-gebruikte fietsen, is bewust gekozen, aldus Martijn. “Dit is duidelijk een andere markt en de naam Van der Linde is alleen bekend op Texel. Daarbuiten zal het de mensen een worst wezen, hoe je heet. Met het oog op de buitenlandse markt zochten we een Engelstalige naam. Dat is dus Bikedeals geworden”, legt hij uit. Op dit moment is nog niet duidelijk of Bikedeals verder uit kan groeien. “Als je het zou willen uitbreiden is Denemarken vanuit Noord-Duitsland een logische stap. Dat is ook een echt fietsland, bovendien. En Noord-Frankrijk ligt vanuit België ook voor de hand, zeker als Parijs in 2024 autoluw wordt gemaakt in verband met de drukte van de Olympische Spelen. Maar er moeten natuurlijk wel fietsen zijn. Alle jong-gebruikte fietsen die we verkopen, komen uit onze eigen verhuurvloot. We kopen geen gebruikte fietsen in. Die zou je dan een-voor-een moeten nalopen. Onze eigen fietsen kennen we. Binnenkort hebben we een geautomatiseerd systeem, waarin wordt aangegeven dat een fiets een bepaalde hoeveelheid kilometers heeft gereden en voor verkoop in aanmerking komt. Dan wordt de verhuur van die fiets geblokkeerd.”

Rolls Royce

De fietsenbranche is de laatste jaren volop in beweging. Er is een sterke opkomst van de elektrische fiets, vooral de Gazelle en de Cortina, waarvan Van der Linde dealer is. “Tachtig procent van wat we nieuw verkopen is Gazelle”, vertelt Martijn. “Meer dan tien procent gaat naar Duitsland. Voor Duitsers is Gazelle de Rolls Royce onder de fietsen en negentig procent gaat van het eiland af. Er zijn ook collega’s aan de vaste wal, zonder dealerschappen, die fietsen bij ons inkopen.” De bakfietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en daarvan vertegenwoordigt Van der Linde de merken Urban Arrow en Loovens. “Het voordeel van die bakfietsen is dat ze een hoge restwaarde houden.”

Kwaliteit

En dan is er nog het dealerschap van Cannondale. De groei in de verkoop van deze mountainbikes en ook van racefietsen, is tot stilstand gekomen. “In de coronaperiode konden de mensen nergens naartoe en dat was heel goed voor de verkoop van mountainbikes en racefietsen. Nu iedereen weer alles mag doen, is die markt ingestort en is er een overschot ontstaan. Wel is er veel vraag naar kwalitatief goede en dus duurdere e-bikes. Het mag dan crisis zijn, maar in het topsegment is de vraag groter dan het aanbod. Veel mensen blijken ertoe bereid voor een flink bedrag in te stappen. Dat merken we ook in de verhuur. We zijn niet de goedkoopste, moet ik bekennen, maar de mensen willen graag kwaliteit en daarin willen we de beste zijn.”

Showroom

De showroom van Bikedeals staat aan de Nikadel in De Koog. De fietsen worden afgeleverd en ook opgehaald voor onderhoud door het hele land en verder. Daarvoor heeft Bikedeals twee busjes, die vijf dagen per week onderweg zijn. De levertijd binnen Nederland is zeven werkdagen en in Duitsland dertig. “Dat geeft ons de ruimte om voor een rit fietsen te verzamelen en de levering te clusteren. We stellen ze ook bij je thuis af, als het moet. Voor ons is die service het verschil tussen vier en vijf sterren. Op onze jong-gebruikte fietsen geven we twaalf maanden garantie. Moet er in die periode iets aan gebeuren en woon je niet op Texel, dan kun je dat laten doen door je lokale fietsenmaker en stuur ons dan het bonnetje maar.”

Bikedeals

Nikadel 77, De Koog (showroom)

T: (0222) 760029

I: info@bikedeals.nl

E: www.bikedeals.nl

Tekst en foto: Henk Cornelissen

“We vinden het belangrijk
dat een fiets
een tweede leven krijgt”