Schilderijen Greet Swabedissen

11:00-17:00 Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie van haar schilderijen bij camping “De Vrije Vogel”, aan de Laagwaalderweg 21. Dagelijks geopend. Toegang gratis. 


Texel verbeeld

11:00-17:00 Sonja Brussen en Maurice Christo van Meijel verbeelden Hollandse landschappen met een hoofdrol voor water. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is geopend van woensdag tot en met zondag. www.galerieposthuys.nl


Nederland verbeeld

11:00-17:00 Grietje Postma en Arno Goossens verbeelden Nederland elk op hun eigen manier. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is geopend van woensdag tot en met zondag. www.galerieposthuys.nl


Inloopspreekuur Texels Welzijn

13:30 Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Twee belevenissen in één cruise

14:00 Monster aan op de TX44. Wij varen dagelijks vanuit de haven Oudeschild naar de "Razende Bol" om zeehonden te spotten en een tour door de marinehaven. www.tx44.nl


Voorlezen voor peuters en kleuters

15:00 Iedere woensdag wordt er in de bibliotheek aan peuters en kleuters voorgelezen. Toegang gratis.


Historische wandeling door Den Burg

15:15 Tijdens deze historische wandeling neemt gids Gelein Jansen je mee langs prachtige karakteristieke panden in Den Burg.


Stilteconcert

20:00 Op een nieuwe plek is er iedere woensdagavond een 'Stilteconcert'. Een gelegenheid om met liefdevolle aandacht je hartgebied 'binnen' te gaan. Locatie: Botterstraat 27, Oosterend.


Donderdag 10 november

Vogelexcursie in de Muy

9.00-11.00 BirdingTexel organiseert een wandelexcursie door een uniek natuurgebied. Gratis gebruik verrekijkers. Verzamelen op de parkeerplaats hoek Muyweg/Zanddijk. Boeken op www.birdingtexel.com.


Vogelexcursie Noordkaap

9:00-11:00 Elke donderdag en zaterdag: Vogelexcursie Noordkaap. Verzamelen op parkeerplaats bij Kaap Noord .Boeken op www.birdingtexel.com of t: 06-224 944 83


Schapenmuseum

9:30 Texel heeft meer schapen dan inwoners! Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de Texelse geschiedenis en het boerenleven. Dagelijks geopend.


Inloopspreekuur Texels Welzijn

9:30 Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Gezond Natuur wandelen

10:00 Elke donderdag kunnen mensen met een rollator meelopen met de Gezond Natuur wandelingen. Er wordt gestart bij de achteringang (aan de Jonkerstraat) van de Gollards.


Op Wereldreis bij Museum Kaap Skil

10:00 Vaar mee met de schepen naar alle windrichtingen in de nieuwe tentoonstelling Wereldreis! Texel was eeuwenlang het middelpunt van de wereldhandel. Ontdek het bij Museum Kaap Skil.


Ontmoetingsplek de Deel

10:00 Elke donderdag is de Deel (in de Kinderboerderij) een ontmoetingsplek voor mensen met Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH) of vermoeden daarvan. Gratis/vrij toegankelijk, zonder diagnose of indicatie.


Schapenboerderij Texel

10:00 Lammetjes knuffelen! Met 25 schapenrassen, boerderijdieren, demo schapen drijven en speeltuin. Dagelijks geopend. www.schapenboerderijtexel.nl.


Bezoek Maritiem-en Juttersmuseum Flora

10:00 Ontdek alles over het jutten in Juttersmuseum Flora. In dit leukste familiemuseum van Texel kom je oren en ogen tekort! Diverse exposities, speurtochten en een leuke speeltuin.