Schapenboerderij Texel

10:00 Lammetjes knuffelen! Met 25 schapenrassen, boerderijdieren, demo schapen drijven en speeltuin. Dagelijks geopend. www.schapenboerderijtexel.nl.


Op Wereldreis bij Museum Kaap Skil

10:00 Vaar mee met de schepen naar alle windrichtingen in de nieuwe tentoonstelling Wereldreis! Texel was eeuwenlang het middelpunt van de wereldhandel. Ontdek het bij Museum Kaap Skil.


Inloopspreekuur Texels Welzijn

10:00 Texels Welzijn houdt een spreekuur dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Inloopspreekuur Texels Welzijn

10:30 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Koffie met de boswachter

11:00 Kom langs bij de boswachter van Natuurmonumenten. Iedere dinsdagochtend van 11.00-12.00 uur. Deel je ervaringen en stel je natuur-gerelateerde vragen.


Herfstexcursie XL Vogels in Waalenburg

13:30-16:00 Wandelexcursie in Waalenburg. Kosten €25 per deelnemer. Aanmelden bij Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42, De Cocksdorp, t: 0222 316 249 of De Marel.


Schilderijen Greet Swabedissen

11:00-17:00 Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie van haar schilderijen bij camping “De Vrije Vogel”, aan de Laagwaalderweg 21. Dagelijks geopend. Toegang gratis. 


Expo Groos in schuurtje bij Oude Hoorn

12:00 Ode aan diversiteit! Werk van Hendrikje. Stolpweg 43, Den Hoorn. Vlakbij Boetje van Klemat. Hele week open.


Twee belevenissen in één cruise

14:00 Monster aan op de TX44. Wij varen dagelijks vanuit de haven Oudeschild naar de "Razende Bol" om zeehonden te spotten en een tour door de marinehaven. www.tx44.nl


Bezoek de Texelse Modelspoorclub

19:30 Bij de Texelse Modelspoorclub zijn modelspoorschalen H0, N, Z te bewonderen. Geopend op dinsdag en donderdag. Bezoekers zijn welkom in de expositieruimte aan de Emmalaan 65 (schuin tegenover de VVV).


Woensdag 9 november


Zielskapje’ volgt “Vischwijven’ op

7:00 In de oude schapenschuur Boetje van Klemat nabij Den Hoorn is dagelijks een nieuwe expositie te zien getiteld ‘Zielskapje’ van kunstenaar Ericka Voortman. Toegang gratis.


Schapenmuseum

9:30 Texel heeft meer schapen dan inwoners! Ontdek in het schapenmuseum, achter kaasboerderij Wezenspyk, de Texelse geschiedenis en het boerenleven. Dagelijks geopend.


Duik in de zee bij Ecomare

9:30 Waarvoor ga jij naar Ecomare? Voor de zeehonden? Het zeeaquarium of de mooie tentoonstellingen? Koop je ticket op ecomare.nl of bij de kassa.


Inloopspreekuur Texels Welzijn

10:00 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur dorpshuis De Hof in De Koog. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Bezoek Maritiem-en Juttersmuseum Flora

10:00 Ontdek alles over het jutten in Juttersmuseum Flora. In dit leukste familiemuseum van Texel kom je oren en ogen tekort! Diverse exposities, speurtochten en een leuke speeltuin. 


Op Wereldreis bij Museum Kaap Skil

10:00 Vaar mee met de schepen naar alle windrichtingen in de nieuwe tentoonstelling Wereldreis! Texel was eeuwenlang het middelpunt van de wereldhandel. Ontdek het bij Museum Kaap Skil.


Inloopspreekuur Texels Welzijn

10:30 Texels Welzijn houdt wekelijks inloopspreekuur in dorpshuis De Wielewaal in De Waal. Voor alle vragen over welzijn en maatschappelijke ondersteuning.


Speuren met je hond

11:00 Iets leuks doen met je hond? Kom dan speuren naar een ‘vermist persoon'. Individuele lessen op maandag en woensdag, tijdstip in overleg. www.speurhondentexel.nl