'Luustere, kieke, singe en skròònse' in Maartenskerk

De stichting Vrienden van de Maartenskerk in Oosterend heeft voor zaterdag 19 november een avondje ‘luustere, kieke, singe en skròònse’ georganiseerd. Het programma wordt verzorgd door Lodewijk Dros en Aart van den Brink. De voorverkoop is al begonnen.

Lodewijk vertelt verhalen over de rol die Texel voor hem speelt en waar Texel zijn wereldroem aan dankt. Daarbij komen wat typisch Texelse eet- en drinkbaarheden voorbij.

Prangende vragen

Aart en Lodewijk gaan het ook hebben over wat de mond niet in- maar uitgaat: het Tessels. Ze brengen allebei oude én nieuwe liedjes ten gehore, geschikt voor Tesselstaligen, maar ook voor wie er niet mee groot is geworden. Ook komt de Texelse identiteit aan de orde, aan de hand van enkele prangende vragen. Hoe zit het met de boeren? Wat is een Texelse vloot als er geen kotters meer zijn? En: hangt heel Texel aan het infuus van de badgast? Al met al een avond met muziek, vrolijke liedjes, verrassende teksten en een vleugje heimwee.

Kaarten in voorverkoop

Vanaf 19.30 uur is er inloop en het programma begint om 20.00 uur. De toegang kost € 12,50; bij dat bedrag zijn een hapje en een drankje in de pauze inbegrepen. Er is voorverkoop bij Slagerij Maas (Peperstraat 5 in Oosterend) en bij boekhandel Het Open Boek (Binnenburg 3 in Den Burg). Zo lang de voorraad strekt wordt ook nog kaarten verkocht op de avond zelf bij de ingang van de kerk.