Esmé Meijer komt het team van Texel dit Weekend versterken
Esmé Meijer komt het team van Texel dit Weekend versterken Foto: Pepijn Dros

Nieuw gezicht Texel dit Weekend-team: Esmé Meijer

Algemeen

Sinds 1 november is het team van Texel dit Weekend uitgebreid met Esmé Meijer. De 29-jarige Texelse gaat aan de slag als accountmanager sales. Ze volgt Elise de Kreij op die onlangs haar oude stiel weer oppakte en als persoonlijk begeleider aan de slag ging bij Omring.

Sinds juli van dit jaar is Esmé teruggekeerd op het eiland, samen met partner Ferry van der Vis en hun twee kinderen. Vanwege Ferry’s werk als marinier was het gezin vierenhalfjaar woonachtig op Aruba. “Op Aruba heb ik onder meer gewerkt als makelaar”, zegt Esmé. “Het was een mooie ervaring om een paar jaar op een tropisch eiland te wonen, maar ik ben blij dat we nu weer terug op Texel zijn. Het is fijn om onze familie en vrienden weer om ons heen te hebben. En het klinkt misschien gek, maar ik heb ook de seizoenen gemist. Ik heb nu al zin in de donkere dagen voor kerst en oud-en-nieuw.”

Spanje

Hoewel Esmé is geboren in Nederland, woonde ze jarenlang in Spanje. “Ik heb tot mijn zeventiende jaar in Spanje gewoond”, vertelt Esmé. “Daarna ben ik met mijn ouders naar Texel verhuisd omdat mijn vader hier een baan vond.”

Werkervaring

Door de jaren heen heeft Esmé verschillende soorten werkzaamheden op het eiland gedaan. Zo werkte ze bijvoorbeeld enige tijd als schoonheidsspecialiste bij Boutique Hotel Texel aan de Postweg. Ook het ondernemen zit haar in het bloed. “Ik heb lange tijd mijn eigen bedrijfje gerund: SMS Texel”, gaat Esmé verder. “Met SMS Texel adviseerde ik andere ondernemers op het gebied van sociale mediastrategie.” Ook aan saleservaring heeft ze geen gebrek. “Ik heb onder meer gewerkt in het salesteam van Zilte Zaken.” 

Snelle deal 

Eenmaal terug op Texel, was Esmé zich net aan het oriënteren op een nieuwe uitdaging toen ze Duncan Whyte tegen het lijf liep. “Duncan kende mij nog van vroeger en wist dat ik veel sales-ervaring had”, zegt Esmé. Na een kort gesprek bood hij mij deze baan aan! Te gek natuurlijk; ik heb heel veel zin om me in te zetten voor Texel dit Weekend!”