Trotste bewoners zaterdag bij DownTown
Trotste bewoners zaterdag bij DownTown Foto: aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Verbouwde woonplek DownTown in gebruik

Algemeen

Aan de Burgerhoutstraat in Den Burg is zaterdag het verbouwde onderkomen van DownTown in gebruik genomen. Er is een aanbouw gemaakt, waarin iedere bewoner een eigen plekje heeft. De badkamers zijn gerenoveerd, er is een nieuwe keuken en de bewoners hebben de beschikking over een grotere schuur.

Eerst was er het idee een nieuwe woonplek te bouwen voor DownTown op het vrijgekomen terrein van de Kompasschool aan de Beatrixlaan. Dat bleek echter niet haalbaar. DownTown en Woontij zijn daarop gaan bekijken of het huis aan de Burgerhoutstraat zodanig verbouwd kon worden dat het grootste deel van de wensen van ouders en bewoners kon worden uitgevoerd. Dat bleek mogelijk.

Inzet ouders

Alle bewoners hebben nu de ruimte die nodig is. Niet in de laatste plaats door de onvermoeibare inzet van de ouders en het feit dat zij een aantal zaken zelf konden bekostigen. De ouders hebben zelf vervangende woonruimte gevonden en na de tijdelijke verhuizing begon bouwbedrijf Duin in mei aan de werkzaamheden onder toezicht van de door Woontij ingehuurde projectleider Dirk Koster.

Trots

De bewoners lieten zaterdag trots hun nieuwe onderkomen zien. In de keuken kunnen ze samen eten en er is een mooie woonkamer waar de hele groep samen op de bank past. De bewoners hebben allemaal een eigen kamer naar wens en eigen smaak ingericht. Zo beschikken ze over een kleinschalige woonvoorziening, waarin de ouders samenwerken zodat wonen en zorg voor hun kinderen goed geregeld zijn.

De nieuwe aanbouw aan de achterzijde