Afbeelding
Foto: Pieternel Geurtz

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Partij voor de Bomen wil zilverlindes behouden

Algemeen

De Partij voor de Bomen ijvert voor het behoud van de twee zilverlindes op het voormalige plein van de Jac. P. Thijsseschool. De school wordt over een halfjaar gesloopt en de gemeente wil de bomen laten kappen. “Dat is kennelijk handig voor de sloop en voor de nieuwbouw van het Thijssehuus”, aldus de werkgroep.

Ze erkent dat er veel bomen rond het voormalige schoolgebouw worden behouden, maar vindt dat ook moet worden bekeken of de twee zilverlindes kunnen worden verplaatst. Dat is ook voorgesteld aan de gemeenteraad, maar die is daartoe niet bereid gebleken.

‘Kans niet laten lopen’

Aan deskundigen is gevraagd hoe de bomen zouden kunnen worden verplaatst tegen acceptabele kosten, zonder gevolgen voor de bouw van het Thijssehuus. “Juist lindebomen zijn goed te verplanten. Wij vinden dat ze in een megaproject van elf miljoen euro een kans moeten krijgen om te overleven”, aldus de werkgroep. Ze pleit voor een onderzoek naar de bodemgesteldheid en de staat van de twee bomen. “We mogen de kans om deze prachtige bomen te redden niet laten lopen.”

Wie de actie wil ondersteunen, kan een reactie sturen naar E: partijvoordebomenoptexel@gmail.com.