Met behulp van speciale camera-apparatuur wordt het riool nagelopen
Met behulp van speciale camera-apparatuur wordt het riool nagelopen Foto: Gemeente Texel

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Riolering Den Burg deels geïnspecteerd en gereinigd

Algemeen

Aannemer Van der Valk & De Groot voert gedurende zes weken in opdracht van de gemeente inspectie en onderhoud uit aan het Texelse regen- en vuilwaterriool. De riolering wordt elke tien jaar nagelopen; jaarlijks wordt een inspectie- en reinigingsronde uitgevoerd op een deel van het areaal.

Een deel van Den Burg is dit jaar aan de beurt. De aannemer begon deze week in Den Burg-Oost. Ook de Noordwester en omgeving worden in de komende tijd geïnspecteerd. Is de staat van de buizen slecht, wordt indien nodig een noodreparatie uitgevoerd en worden de buizen op een lijst voor vervanging gezet.

Tijdens de werkzaamheden komt wateroverlast bijna niet voor. Toch gebeurt het incidenteel dat er tijdens de reiniging door luchtverplaatsingen water via de huisaansluiting binnenkomt. Dat houdt in dat er water via het toilet omhoog kan komen. Het is daarom verstandig het toiletdeksel naar beneden te houden en eventueel af te dekken met iets zwaars, bijvoorbeeld een gevulde emmer. Omwonenden zijn hierover ook per brief geïnformeerd.