Zondag 2 oktober


Vogelexcursie in de Slufter

9:00 BirdingTexel organiseert een twee uur durende vogelexcursie door de Slufter. Aanvang 9:00 uur bij de parkeerplaats Café-Restaurant 'De Slufter', Slufterweg. Boeken op www.birdingtexel.com.

Galerie Texel Woodart in Midden-Eierland

9:00 Galerie Texel Woodart in Midden-Eierland. The place to be voor houten sculpturen en lampen. Piet de Bruin is houtkunstenaar. 

Duik in de zee bij Ecomare

9:30 Waarvoor ga jij naar Ecomare? Voor de zeehonden? Voor de vele dieren in het Zeeaquarium? Of voor de mooie tentoonstellingen? Koop je ticket op ecomare.nl of bij de kassa.

Hardloopclinic ‘Start to Run’

10:00 AV Texel en Sportstichting Texel verzorgen een gratis hardloopclinic op Sportpark Zuid. Daarna kun je je aanmelden voor een 10-weekse cursus. Aanmelden en Info: connie@sportstichtingtexel.nl.

Schapenboerderij Texel

10:00 Lammetjes knuffelen! Met 25 schapenrassen, boerderijdieren, demo schapen drijven en speeltuin. Dagelijks geopend. www.schapenboerderijtexel.nl.

Door de zoute kreken van De Slufter

11:00 De boswachter neemt je mee op een ontdekkingstocht door De Slufter. Laarzen noodzakelijk! Info bij Ecomare T: (0222) 317741, boeken via www.ecomare.nl. Kosten €14,50, t/m 12 jaar €9,50.

Zeehond op de radar bij Ecomare

12:00 Soms krijgt een opvangzeehond een zender mee als hij teruggaat naar zee. Zeehondenonderzoeker Sophie Brasseur vertelt in een korte lezing over dit onderzoek. Om 12.00, 13.00 en 14.00 uur, gratis voor bezoekers.

Expo Groos in schuurtje bij Oude Hoorn

12:00 Ode aan de diversiteit! Karakters zoals muurbloempjes, driftkopjes, donderstralen en dwarsliggers. Werk van Hendrikje, Stolpweg 43, Den Hoorn. Vlakbij expo 'Zielskapje' in het Boetje van Klemat.

Help de conservator bij Kaap Skil

14:00 Wat een berg archeologische vondsten! Ga aan de slag en ervaar hoe het is om als een conservator uit te zoeken wat en waarvandaan ze zijn. Inloop tussen 14.00 en 16.00 uur in de Museumstudio.

Maandag 3 oktober 

Maandagmarkt Den Burg

9:00 Iedere maandag is er in het centrum van Den Burg op de Groeneplaats een gezellige weekmarkt met verkoop van verse levensmiddelen, bloemen, kleding en nog veel meer.

Inbreng kleding Hulp Oost-Europa Texel

10:00 Inbreng kleding iedere maandag en donderdag in de loods aan de achterkant van Maricoweg 5 in Den Burg. Afslag bij TCA tegenover de Sligro. Bij splitsing linksaf en doorrijden tot einde van de weg.

 

Speuren met je hond.

10:00 Iets heel leuks doen met je hond? Kom dan met je hond speuren naar een "vermist persoon" Individuele lessen op maandag & woensdag, tijdstip in overleg Info www.speurhondentexel.nl.

Snuffelmarkt Hulp Oost-Europa Texel

10:00 De vrijwilligers van Stichting Hulp Oost-Europa Texel houden elke dinsdag en donderdag tussen 10.00-16.30 uur een snuffelmarkt in de loods op Maricoweg 5 in Den Burg. Opbrengst is voor transportkosten.

Beklim de vuurtoren

10:00 De vuurtoren, op de noordpunt van het eiland, is open van 10-17 uur. Koop een ticket met tijdslot op vuurtorentexel.nl en geniet van het uitzicht over Texel, de wadden en de Noordzee.

Schilderijen Greet Swabedissen

11:00 Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie van haar schilderijen bij Boerderijcamping "De Vrije Vogel", net buiten Oudeschild aan de Laagwaalderweg 21. Vrije toegang.

 

Grote wekelijkse Rommelmarkt Den Hoorn

11:00 In en bij de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3-B in Den Hoorn is iedere maandag van 11:00 tot 16:00 uur een grote rommelmarkt. De opbrengst is ten bate van het onderhoud van het Hoornder kerkje.