Afbeelding
Foto:

De Kinderboekenweek is dit jaar 'gi-ga-groen'

Van woensdag 5 tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is 'Gi-ga-groen'. Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks 'De waanzinnige boomhut', maken hetgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek. Illustrator Marije Tolman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

In de bibliotheek op Texel wordt de Kinderboekenweek met verschillende activiteiten gevierd. Op maandag 10 oktober is er een superleuke voorstelling, die is gemaakt door Els Wennekendonk en Femke Kegel (foto). De voorstelling heet ‘De twee mevrouwen en de gi-ga-groene natuur’. Bij het schoonmaken van de bieb vindt de schoonmaakster allerlei dieren. Ze zitten op de gekste plekken. De biebmevrouw wil ze gezellig binnen houden. Ze blijkt al een hele verzameling te hebben. De schoonmaakmevrouw wil ze terugbrengen naar de natuur. En wat denken de dieren daar zelf van? Dat er een paar ontsnapt zijn zegt wel genoeg. Samen met de kinderen en met behulp van de boeken bedenken ze een oplossing. Voor de dieren maar ook voor de biebmevrouw. De voorstelling begint om 15.00 uur en is geschikt voor kinderen van 4 - 8 jaar. Toegang is gratis, maar wel graag aanmelden via de website www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten.

Kinderboekenmiddag

Op dinsdag 11 oktober maken we er in de bibliotheek een gezellige kinderboekenmiddag van. Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn van 15.00 tot 17.00 welkom om schaapjes van wol te komen maken en vreemde bosdieren te stempelen. Je kan ook geschminkt worden. De toegang is gratis. Aanmelden hoeft niet.