Geen clementie meer voor automobilist op fietspad

Autoverkeer dat gebruik maakt van het fietspad langs de Postweg wordt vanaf nu direct beboet. Dat heeft de gemeente eerder deze week laten weten.

Het fietspad wordt momenteel door veel automobilisten als snelle sluiproute gebruikt omdat het noordelijk deel van de Postweg is afgesloten. Dit levert overlast en gevaarlijke situaties op, niet alleen voor fietsers maar ook voor de mensen die aan de weg werken.

Aanpassing omleiding

Het werk aan de Postweg is alweer een tijdje in volle gang. De omleidingsroute, waarmee het verkeer richting de vakantieparken en het centrum van De Cocksdorp via de noordkant over de Stengweg werden geleid en via de Hollandseweg terug, is omgekeerd. Hiertoe is besloten op verzoek van de ondernemers in het dorp, die dit een logischer en praktischer oplossing vinden.

De woningen en percelen aan de Postweg blijven uiteraard voor bestemmingsverkeer bereikbaar, verzekert de gemeente. Wie daar geen boodschap heeft, dient zich te houden aan de omleiding. Meer hierover is te lezen op de website www.opwegnaarnoord.nl.