Afbeelding
Foto:

Brandweer moet twee keer uitrukken voor brand


De Texelse brandweer moest in de nacht van maandag op dinsdag uitrukken voor een kleine brand in de Noordwester. En dinsdag aan het begin van de middag heeft de brandweer een brand naast een sloot bij de Oorsprongweg in Eierland geblust.

In een woning aan de Noordwester in Den Burg heeft in de nacht van maandag op dinsdag brand gewoed. Het ging om een kleine brand die voor rook zorgde. De brandweer zorgde dat de woning rookvrij werd door te ventileren. Er werd nog een ambulance opgeroepen, maar uiteindelijk bleek er niemand gewond te zijn. Wat er precies aan de hand was en wat de oorzaak was, is niet bekend.

Brand ontdekt vanuit het vliegtuig

Naast een sloot bij de Oorsrpongweg in Eierland stond een strook van circa dertig meter lengte stond in brand. De brandweer behandelde de brand als een potentiƫle heidebrand en sproeide extra veel water over het vuur om te voorkomen dat de brand zou kunnen blijven broeien. De bestrijding werd onder meer gedaan met het blusvoertuig dat de brandweer op Texel heeft voor natuurbranden. Dat zit een sproeiknop aan de voorkant om te blussen. De brand werd vanuit de lucht ontdekt door een brandweerman die aan het parachutespringen was en net met het vliegtuig omhoog ging. Via de verkeerstoren van het vliegveld werd daarna de brandweer gealarmeerd. De oorzaak is onbekend. Foto: Inter Visual Studio