Afbeelding
Foto:

KNRM moest drie keer in actie komen

Er waren afgelopen dagen drie incidenten waar de KNRM voor op pad moest om hulp te verlenen. Een onwelwording in De Slufter, een oververhitte motor op zee en een gevallen mountainbiker in De Dennen die de weg was kwijtgeraakt. 

De oververhitte motor was vrijdagmiddag bij een zeilschip op de Waddenzee (het Scheurrak). Daar waren twee volwassenen en drie kinderen aan boord die hem begonnen te knijpen, omdat er rook van de oververhitte motor kwam. De situatie viel uiteindelijk mee en het schip - op weg van Texel naar Terschelling - werd door de Cornelis Dito uit Oudeschild terug naar de haven gesleept.

Rapid responder

De mountainbiker in De Dennen was een man die vrijdagmiddag met zijn zoon aan het mountainbiken was. Nadat hij gevallen was, wist hij niet meer waar hij was. Het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM in De Koog ging op pad en de man hing een half uur met de politie aan de lijn om uit te dokteren waar hij was. De man kreeg - nadat hij terecht was - het advies zich voor de zekerheid op eigen gelegenheid nog even in het ziekenhuis te laten nakijken. De twee ambulances op het eiland waren al voor andere zaken ingezet toen, maar de rapid responder (ambulancewagen zonder de mogelijkheid om patiƫnten liggend te vervoeren) was wel beschikbaar voor hulpverlening.

Onwel in De Slufter

Zondagmiddag kwam de KNRM in actie voor een man die in De Slufter onwel was geworden. Hij bleek aan de zuidelijke kant van de sluftergeul te zitten, waardoor het kusthulpverleningsvoertuig vanuit De Koog kon aanrijden. Het duurde even voordat die op pad kon, omdat de rapid responder eerst van paal 28 naar De Koog moest komen (die was iets te ver doorgereden). 

Na controle ging het beter met de man en kreeg hij het advies goed te drinken en te eten. De KNRM bracht hem en zijn moeder terug hun vertrekpunt zodat ze zich niet voor het lopen hoefden in te spannen.

Foto: KNRM Texel