Expositie 'Blue Moon' van Kee Sman in Glazen Paleis

Op 13 augustus opent de expositie ‘Blue Moon’ van Kee Sman in het Glazen Paleis op Texel. De serie ‘Blue’ bestaat uit illustraties van levenslustige, sterke vrouwen die het leven vieren. De illustraties zijn kleurrijk en losjes geïnspireerd op de sixties, met een zweem van Billie Holiday. 

Karakteristiek voor het werk van Kee Sman is het gebruik van een expliciet kleurenpallet en robuuste kleurvlakken. Kee Sman maakt gebruik van een virtueel archief met vrouwelijke beelden die ze onderling mixt en opbouwt in verschillende kleurlagen. 

Billy Holiday als inspiratiebron

Kee Sman: “Tekenen zit al vanaf kind zijn in mijn bloed. Naast mijn reguliere werk als grafisch ontwerper maak ik graag illustraties. Tijdens het werken aan de illustraties van deze derde serie heb ik me laten inspireren door het nummer 'Blue Moon' van Billie Holiday. Het resultaat zijn deze levenslustige, sterke vrouwenportretten die het leven vieren. Je voelt ze stralen, het kleurenpallet dat ik gebruik versterkt dat gevoel.” Eerder seriewerk van Kee Sman bestond uit gewaagde en licht suggestieve erotische portretten. “Ik geef graag een vleugje humor mee aan m’n werk. Humor opent het hart. In deze nieuwe werken is er meer beweging; er gebeurt iets, daardoor is er meer beweging, meer beleving.” Net als de vorige serie ‘Maneater’, zijn er van deze serie ‘Blue Moon’ ansichtkaarten gedrukt, verkrijgbaar bij verschillende winkels in Den Burg en online via Instagram.

Over de kunstenaar

Hanna Lillie Kee Sman (Den Burg, 18 november 1997) heeft na de Middelbare School (OSG de Hoge Berg) haar opleiding aan het Media College in Amsterdam in 2020 afgerond. Sinds de afronding van haar studie woont en werkt Kee Sman weer op Texel. 

De expositie ‘Blue Moon' is van 13 augustus tot en met 7 oktober te bezichtigen in het Glazen Paleis in het park van Den Burg. Toegang is gratis.