Gemeente: aanpassing parkeerbeleid niet nodig

Het gemeentebestuur is tevreden over het verloop van het betaald parkeren in 2021. Met ingang van vorig jaar moet in alle bebouwde kommen worden betaald voor het parkeren en binnen de ring rond het centrum van Den Burg moet een parkeerschijf worden gehanteerd.

Het college is, vanwege de aanzienlijke uitbreiding van het aantal betaalde plekken, wel van plan een extra buitengewone opsporingsambtenaar aan te stellen voor het toezicht daarop. Met deze extra inzet is een bedrag van € 60.000 gemoeid. Na drie jaar wordt bekeken of de boa langer in dienst moet worden gehouden om te controleren of voor de parkeerplek is betaald en om de parkeerschijven te bekijken.

Weinig parkeeroverlast

In 2021 werden ruim 40.000 voertuigen bekeken op het bezit van het Texelvignet, waarmee op alle ‘betaalplekken' op het eiland mag worden geparkeerd. Het bleek dat bijna iedereen (96,8%) dat had. Het werkt blijkbaar goed en de gemeente heeft er ook nog extra inkomsten van. Bijkomend voordeel is dat er weinig parkeerproblemen in de woonwijken zijn. Daarom is er geen aanleiding tot aanpassing van het parkeerbeleid en de handhaving daarvan.