Energietoeslag voor lage inkomensgroepen hoger

Door de hoog opgelopen energiekosten komen veel mensen in financiële problemen. Om inwoners hierin te ondersteunen verruimt de gemeente de energietoeslag. Inwoners met een laag inkomen kunnen eenmalig een toeslag aanvragen bij de gemeente.

De toeslag bedraagt € 800 (was € 200) voor een eenpersoonshuishouden en 900 (was € 300) voor een meerpersoonshuishouden. Wie de energietoeslag dit jaar al heeft ontvangen krijgt de verhoging van € 600 automatisch overgemaakt.

Niet alleen voor bijstandsgerechtigden

Wie in 2021 een bijstandsuitkering had of bijzondere bijstand ontving, krijgt de toeslag automatisch. Mensen met een netto-inkomen lager dan € 1310,05 (alleenstaanden) of € 1871,50 (samenwonenden) en weinig vermogen, kunnen de toeslag ook aanvragen. De gemeente kijkt bij de beoordeling van de aanvraag naar het inkomen en het vermogen op 31 december 2021.

Ook anderen die de energierekening niet kunnen betalen, kunnen contact opnemen met het Sociaal Team Texel. Het aanvraagformulier is te vinden op de gemeentelijke webpagina www.texel.nl/energietoeslag en kan ook telefonisch bij de gemeente worden aangevraagd (T: 140222).