Drijfoefening, als onderdeel van het zwemexamen
Drijfoefening, als onderdeel van het zwemexamen Foto: aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

De eerste geslaagden van het seizoen in Molenkoog

Algemeen

Na negen lesweken is vrijdag voor het eerst in dit seizoen afgezwommen in zwembad Molenkoog. In totaal behaalden dertig kinderen een diploma.

De geslaagden zijn:

A-diploma: Esmay Koopman, Fenna Ellen, Jula Zwaneveld, Julia Glowacka, Lamar Zakrya, Levi Vos, Lily Bijleveld, Manoa Lemstra, Nan Boersen, Sterre Kossen en Rafael van Egmond. B-diploma: Ali Hwa, Diesel Seifert, Dyce Tuitman, Feike Hin, Jada Westerlaken, Leah Jonker, Maha Hamid, Masa Mutlak, River Anepool, Siem Dros, Sophie Eelman, Steven Leuver, Wisse Grisnigt en Zoë Broekman. C-diploma: Anna Witte, Fedde Pit, Fien Booij, Hazim Salama en Sohaib Al-Hazmi.

Gasten welkom

In de komende drie weken is het bad in de ochtenduren nog bestemd voor een flinke hoeveelheid trouwe banenzwemmers. Daaronder zijn naast de Texelaars jaarlijks terugkerende toeristen en ook incidentele gasten die tijdens hun verblijf op het eiland toch hun baantjes willen komen trekken. In de middaguren is het bad gereserveerd voor de zwemlessen. Op de woensdag, vrijdag en in de weekenden is het bad ‘s middags geopend voor recreatieve zwemmers. Tijdens de zomervakantie, die voor deze regio op 16 juli begint, zal het bad elke middag geopend zijn voor iedereen. En uiteraard blijft er tijd uitgetrokken voor de banenzwemmers. De precieze openingstijden zijn te vinden op de website www.molenkoog.nl.