Dorcas is blij met het nieuwe onderkomen
Dorcas is blij met het nieuwe onderkomen Foto: Jeroen van Hattum/Texelse Courant

Meer ruimte Dorcas aan Maricoweg

Het nieuwe onderkomen van Dorcas is maandagochtend geopend. De kringloopwinkel, tot voor kort gevestigd aan de Abbewaal, is verhuisd naar Maricoweg 6a in Den Burg, in het pand waar eens de Fixet van de familie Van der Vis was gevestigd.

Met 1200 vierkante meter heeft Dorcas twee keer zo veel winkelruimte als aan de Abbewaal. De afdeling met tweedehands kleding is zelfs drie keer zo groot geworden en ook de afdeling met tweedehands boeken is fors uitgebreid. Bovendien zijn de gangpaden verruimd, zodat ook gebruikers van een rollator of rolstoel elkaar gemakkelijk kunnen passeren. Nog een voordeel is dat alles gelijkvloers is; dat is prettig voor de vrijwilligers die alles in de rekken en schappen moeten zetten.

Inbreng goederen

De winkel is op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open van 10.00 tot 13.00 uur. Dan is er ook gelegenheid tot het inbrengen van tweedehands goederen en kleding voor de verkoop. De opbrengsten zijn bestemd voor mensen in nood in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Kortgeleden nog stelde Dorcas kleding beschikbaar voor de Oekraïners die op Texel zijn opgevangen.