Esmir van Wering met boek naar Alzheimercafé

De ziekte van Alzheimer staat erom bekend dat je elkaar langzaam kwijtraakt. Maar als de vader van auteur Esmir van Wering de diagnose ziekte van Alzheimer krijgt, heeft dit naast verdrietige momenten ook onverwacht positieve gevolgen, die ze voor geen goud had willen missen. Door het mantelzorgen – haar wekelijkse vader-dochterdagen – krijgt ze alsnog de band met haar vader die ze in haar jeugd zo heeft gemist. Ze leren elkaar steeds beter kennen én liefhebben.

Esmir, deeltijd-Texelaar, schreef er een boek over: 'Mijn vader, alzheimer en ik', waarmee ze eerder dit jaar landelijk nieuws werd. Ze komt er aanstaande dinsdag over vertellen in het Alzheimercafé. De inloop - in de Buureton - is vanaf 19.15 uur, om 19.30 uur begint Esmir haar verhaal. Na afloop is er nog tijd voor een hapje en een drankje. Namens Geriant zal Trudie Luijk aanwezig zijn. De toegang is gratis, aanmelden hoeft niet.

Het Alzheimercafé wordt gehouden in De Buureton, Beatrixlaan 43 te Den Burg. Meer informatie kan worden gevraagd per E: r.slagter@geriant.nl of e.rijk@zorgring.nl en anders telefonisch bij Texels Welzijn, T: (0222) 312696.