Meria Zegel (links) en Veronique Stiggelbout werken in hun coaching me paarden
Meria Zegel (links) en Veronique Stiggelbout werken in hun coaching me paarden Foto: aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Themabijeenkomst voor ouders bij Texelgezinnen

Algemeen

In het jongerencentrum Time Out wordt op dinsdag 5 juli een themabijeenkomst gehouden voor ouders en verzorgers. Deze is georganiseerd door Texelgezinnen, in samenwerking met Meria Zegel en Veronique Stiggelbout van Teamcoaching Texel. Het onderwerp is oplossingsgericht communiceren.

“Het opvoeden van kinderen is soms een hele uitdaging”, aldus Cintha Stiekema van Texelgezinnen. “Er bestaan geen toverstafjes waarmee je de mogelijkheden binnen het gezin ontdekt en benut, meer zelfstandigheid bereikt, knelpunten opspoort, zorgt voor een heldere communicatie en elkaar beter leert begrijpen.”

Met paarden

Teamcoaching Texel werkt in de coaching met paarden. Samen met hun paarden kijken Meria en Veronique naar zowel individuele gedragspatronen als groepspatronen in een gezin. De activiteiten met de paarden staan voor metaforen in het gezin. Het draait om samenwerking, begrip voor elkaar en verbetering van communicatie.

Kennis en ervaringen delen

Het samenzijn duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Naar aanleiding van geconstateerde behoefte wil Texelgezinnen ouders en verzorgers de gelegenheid bieden, onder het genot van een ‘bakkie’, kennis er ervaringen met elkaar te delen over oplossingsgericht communiceren. Deelname is gratis, maar aanmelding is gewenst en dat kan bij Cintha Stiekema, E: cintha@texelgezinnen.nl of T: 06-30328467. Bij haar kan ook nadere informatie worden ingewonnen.