Fietsers maken de oversteek naar de Molenlaan
Fietsers maken de oversteek naar de Molenlaan Foto: Pepijn Dros

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Laatste fase reconstructie Postweg in het najaar

Algemeen

In het najaar start Boskalis in opdracht van de gemeente Texel met de reconstructie van het laatste stuk Postweg, dat nog onder handen moet worden genomen. Dit is het traject van de Slufterweg tot en de Vuurtorenweg. Voordat de werkzaamheden beginnen wordt een informatieavond georganiseerd voor bewoners en bedrijven aan de Postweg en directe omgeving. Die wordt gehouden in augustus.

Wethouder Cees Hooijschuur is positief. “De animatie van het ontwerp van dit wegdeel ziet er veelbelovend uit. Daarnaast geeft het gunstige verloop van het net afgeronde stuk Postweg vertrouwen voor de reconstructie van het laatste stuk weg.”

Rotonde bij De Cocksdorp

Bij de Molenlaan, de ingang van De Cocksdorp, waar de Postweg overgaat in de Vuurtorenweg, komt een rotonde. Daarmee moet de situatie voor fietsers duidelijker worden. Daarnaast wordt het fietspad dat de Roggeslootweg kruist iets verlegd, zodat gevaarlijke situaties met afslaande auto’s naar het recreatiepark De Krim worden voorkomen. Het stukje Postweg tussen de Hollandseweg en de nieuw aan te leggen rotonde wordt enkel voorzien van een nieuwe toplaag. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit nog in goede staat is. Net als de Nieuwlanderweg en het eerste deel van de Postweg worden kruisingen verkeersveiliger door de aanleg van een middenberm en wordt het fietspad vernieuwd en waar mogelijk verbreed.

Animatie

Om belangstellenden en direct betrokkenen een goed beeld te geven van het ontwerp is deze omgezet naar een animatievideo. Deze animatie is te bekijken op www.opwegnaarnoord.nl. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het ontwerp van dit laatste stuk Postweg. Daarvoor is gesproken met belanghebbende partijen. Ook zijn afspraken gemaakt over de noodzakelijke omleidingen.

Eerst nutsbedrijven

Het is de bedoeling dat half september de nutsbedrijven met hun werkzaamheden beginnen. Hierna kan in de herfst Boskalis aan de slag. Een flink aantal werkzaamheden dat op de agenda stond voor komende winter is al voortijdig uitgevoerd. Mogelijk verkort dit de uitvoeringstijd. Zo zijn al duikers aangebracht en watergangen gedempt.

Informatieavond

Bewoners en bedrijven aan de Postweg en directe omgeving worden per brief uitgenodigd voor de informatieavond die eind augustus wordt gehouden. Samen met Boskalis vertelt de gemeente Texel dan meer over het aanpakken van het laatste deel van de Postweg. Uiteraard is er dan ook gelegenheid tot het stellen van vragen. Wie nu al meer informatie wil, kan kijken op www.opwegnaarnoord.nl. Daar kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor de e-nieuwsbrief die tijdens het werk met regelmaat zal verschijnen.