Haven van Oudeschild heeft eigen website

De haven van Oudeschild heeft sinds kort een eigen website: www.havenoudeschild.nl. Op deze site staat alle relevante en actuele informatie over de Texelse haven, aldus de gemeente.

Wie een kijkje neemt op www.havenoudeschild.nl, vindt er onder meer het laatste nieuws over wat zich afspeelt op, in en rond de haven. Verder is er informatie te vinden over de wind, de waterstanden, het liggeld en de servicekosten. Ook zijn er links die leiden naar websites met aan de haven gerelateerde informatie. Een handige plattegrond biedt informatie over het wat en waar in de haven. En dan is er nog een overzicht van de diverse faciliteiten opgenomen.

Werk- en pleziervaart

De haven van Oudeschild is een gemeentehaven. Feitelijk is het een complex van drie havens, namelijk de Noorderhaven, de Zuiderhaven en de Werkhaven. De haven is al eeuwenoud en heeft vaste ligplaatsen en passantenligplaatsen voor de visserij, de cruisevaart, de bruine vloot en werk- en vrachtschepen. Daarnaast heeft de gemeentelijke haven nog een functie voor de pleziervaart, namelijk die van doorgang naar de jachthaven Waddenhaven Texel.