Persoonlijke foto's voor TESO-expositie welkom

Bij het Maritiem- en Juttersmuseum Flora wordt in het najaar het tentoonstellingspaviljoen van de TESO geopend. De bouw is in volle gang en achter de schermen wordt gewerkt aan de invulling van de tentoonstelling. Veel verhalen en mooie beelden zijn al verzameld, maar het vermoeden is dat er nog meer moet zijn.

De meeste foto’s en beelden die tot nu toe zijn verzameld, betreffen bijzondere gebeurtenissen. Bijvoorbeeld het verwelkomen van een nieuw schip, een werfbeurt, lange wachtrijen, veerboten in de storm of in het ijs, aandeelhoudersvergaderingen, protesten en portretten van mensen en schepen.

Persoonlijke belevenissen

Er wordt nu gezocht naar meer persoonlijke beelden. Bijvoorbeeld van het voetbalteam dat naar een uitwedstrijd gaat, een vakantieganger die voor het eerst op de boot naar Texel zit, kinderen die meeuwen voeren aan de reling, een stelletje dat tegen de achtergrond van het eiland op de foto gaat, chauffeurs die koffiedrinken in de salon en wachtende toeristen op de haven. Wie daar foto's of bewegend beeld van beschikbaar wil stellen, kan contact opnemen met Nina Schilling, E: info@vindprojecten.nl.