Druiprek


Een ontluisterend rondje tijdens Koningsdag door het park in Den Burg. Niet dat het aan de sfeer lag, hoor. Eindelijk 'mochten' we weer! En dus werd er eindeloos bijgekletst, gedronken, gezongen en lief gekoosd. Er werd gedanst, gesjanst, geflirt en gelonkt dat het een lieve lust was. Maar ja, hoe zit het dan met dat ontluisterende?

Welnu, dat kwam door het achterstallig onderhoud. En dan bedoelt Annie het onderhoud ten aanzien van de stand van zaken betreffende diverse relaties. Nou, dat liegt er niet om. Jeetje, wat zijn er weer veel huwelijken op de klippen gelopen. Volgens zeggen dan. Daar kan de Woontij absoluut niet tegenop bouwen. Annie stelt daarom voor meerdere woningbouwverenigingen in het leven te roepen. Wat te denken van Woningbouwvereniging Ontij? Een vereniging voor mensen die onraad vrezen voor dat gedeelte van het etmaal waarin het donker is. Overdag gaat het nog wel, maar zodra de gordijnen dichtgaan, komen de muren op hen af. 

Of Wantij? Een woningbouwvereniging voor mensen die op alle vragen antwoorden dat het ‘zijn gangetje’ gaat. Bij deze huwelijken is er wel sprake van eb en vloed, maar nauwelijks van stroming. "Hoe gaat het?" "Zijn gangetje, kon beter. Ik zeg maar zo, ik zeg maar niks. Gelukkig staat Vaderdag eraan te komen. Dan kan ik weer – getooid in leren schort – rookgordijnen optrekken achter de BBQ." Wat een ellende allemaal. En waarom? En klopt het wel wat gezegd wordt. In ieder geval moest ik denken aan een liedje van Annie M.G. Schmidt: ‘Hendrik Haan.’ Die had per ongeluk de kraan open laten staan. Maar in het roddelcircuit werd het enorm overtrokken. Uiteindelijk was de hele stad ondergelopen. Niemand meer in leven. Allemaal verzopen. Totdat Hendrik Haan zélf aangaf hoe de vork in de steel zat: "Het was maar even. Het hele verhaal is overdreven. De keukenmat een tikkie nat. Onverwijld opgedweild." En tot slot gingen alle dames vlug, teleurgesteld naar huis terug.

Annie hoopt dat het Texelse wel en wee vergelijkbaar is met dat van Hendrik Haan en dat het dus wel mee valt. Maar dat horen we ongetwijfeld op zaterdag 2 juli tijdens SomPop. Hoewel, horen? Ik denk dat we het vooral moeten hebben van gebarentaal. Tijdens optredens van bijvoorbeeld Personal Trainer, Queen’s Pleasure en Druiprek XL kan je maar beter zwijgen. Die laatste groep belooft dat druipen het nieuwe ‘raven’ is. Gemaskerd welteverstaan met analoge synthesizers gecombineerd met mysterieuze obscure samples. Daarna gaan ze in trance rocken met een tap solo. Ik bedoel maar… Goed oefenen in passende gebarentaal is de boodschap. Wat is trouwens baren in gebaren? En wat komt er dan op het geboortekaartje te staan? Hoera, een liefdesbaby! Of: uit woningnood geboren? 

Annie hoopt op veel haantjesgedrag.