7500 euro uit Texelfonds naar natuurspeelterrein

Het Texelfonds heeft € 7500 euro beschikbaar gesteld aan Stichting Kopwerk, voor de aanleg van een natuurspeelterrein bij De Skool. De ambitie van de vijf basisscholen, die daar deze week hun intrek hebben genomen, is dat kinderen er moeten kunnen spelen en leren in de natuur. “Door middel van buitenklassen, modderkeukens en speeltoestellen van natuurlijke elementen, kunnen ze er de natuur ervaren”, legt Kopwerk uit.

De Kinderboerderij in Den Burg krijgt € 1.250 van het Texelfonds, om aan de eisen van brandveiligheid te kunnen voldoen. Het gebouw wordt gebruikt door Klaverjasclub Den Burg, kunstenaarsvereniging ZOUT en dagbesteding De Deel van Texels Welzijn.

4 en 5 mei

Het Comité 4 en 5 mei Texel krijgt € 1000 voor de livestream van de dodenherdenking, verzorgd door Texel Kijken en Luisteren. € 330 gaat naar het theaterproject van Cor van Heerwaarden en Ina Schrama, die in de aanloop naar 4 en 5 mei een voorstelling hebben gemaakt over de belevenissen van hun moeders in de oorlog. Deze laatste bijdrage wordt betaald uit het fonds Lof der Zotheid, een van de deelfondsen van het Texelfonds.