Nieuwe peilbesluiten hoogheemraadschap

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gaat dit jaar voor Texel een aantal peilbesluiten nemen. Het betreft de sloten en vaarten van de Prins Hendrikpolder, de Gemeenschappelijke Polders, Waal en Burg, Het Noorden en Eierland. Belanghebbenden mogen hierover ook hun zegje doen.

Op dit moment bekijkt HHNK of de waterpeilen nog voldoen aan de wensen van diverse gebruikers zoals landbouw, industrie, recreatie en bewoners. Sommige peilen, vastgesteld in 2009, zijn verouderd door gewijzigde behoeften van gebruikers. Belanghebbenden kunnen tot 31 mei hun wensen en knelpunten op dit gebied kenbaar maken per E: ks.deboer@hhnk.nl, onder vermelding van 'Peilbesluit Texel'. Het ontwerpbesluit wordt in de loop van 2022 via www.overheid.nl digitaal ter inzage gelegd.

Tegengestelde belangen

Waterbeheer is een complex samenspel van belangen. Binnen één gebied zijn er meerdere gebruikers met allen hun eigen specifieke en soms tegengestelde belangen. Voor meer informatie over het peilbesluit is Klaas Sjouke de Boer de contactpersoon bij HHNK op T: 06-22795836.