Flinke opknapbeurt voor algemene begraafplaats

De algemene begraafplaats aan de Kogerstraat in Den Burg wordt opgeknapt. Onder leiding van Smit Groenadvies is Hoek Hoveniers onlangs in opdracht van de gemeente begonnen met het snoeien van de bosplantsoenen. Ook het meubilair krijgt een opfrisbeurt.

Aanleiding is achterstallig onderhoud. De oude beplanting – met name hulst – is in de loop der jaren gaan woekeren. Met een hoogwerker is de hulst tussen de bomen en andere beplanting gesnoeid. Hiermee komen de monumentale bomen terug in het zicht. Na de zomer wordt de beplanting in de borders aangepakt. Hierbij wordt gebruikgemaakt van vaste planten en heesters. Hierbij wordt wordt rekening gehouden met de wens van een rustige uitstraling en de biodiversiteit; waar het kan worden inheemse plantsoorten gebruikt.

Meubilair

Ook het meubilair op de begraafplaats wordt waar nodig vervangen, zodat een eenduidiger uitstraling ontstaat. De watertappunten worden netjes afgewerkt en de groene minicontainers worden voorzien van een houten ombouw. Vorig jaar zijn de grindpaden al vervangen door asfalt. Tijdens het werk wordt rekening gehouden met de flora- en faunaregels. De klus op de algemene begraafplaats is naar verwachting aan het eind van dit jaar afgerond.