Cultuurprijs: Skemere, Skommelnacht of Opera

Het gemeentebestuur heeft drie initiatieven genomineerd voor de Cultuurprijs 2022: de Opera 4-daagse, het evenement Skemere en de productie Skommelnacht. Inwoners van de gemeente Texel kunnen op de website texel.nl/cultuurprijs stemmen op hun favoriet.

De uitslag wordt op 28 mei bekendgemaakt tijdens het festival Buitengewoon Texel in het Glazen Paleis. De winst is goed voor een cheque van € 2.022, te ontvangen uit handen van wethouder Remko van de Belt.

Genomineerd

Met de Opera 4-daagse wordt een afwisselend programma van concerten en workshops aangeboden. De eerste uitviering was in juni 2019. Dit jaar wordt de opera De Russenoorlog uitgevoerd, in samenwerking met Texel Cultuureiland, Artex en de OSG. Skemere is een klein, intiem evenement met poëzie, muziek en theater in de buitenlucht, in de avondschemering. Skommelnacht is een nummer dat de oud-Texelse Anna Trap in 2018 schreef; een ode aan haar geboortedorp Oosterend. Op texel.nl/cultuurprijs staan filmpjes van de genomineerde inzendingen. Stemmen kan tot en met 19 mei.