Er wordt onverminderd doorgewerkt aan banken voor particulieren en bedrijven
Er wordt onverminderd doorgewerkt aan banken voor particulieren en bedrijven Foto: Novalishoeve

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Novalishoeve gaat door met herinneringsbanken

Algemeen

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten maakten onlangs bekend, dat ze niet meer ingaan op nieuwe aanvragen voor herinneringsbankjes op hun terreinen. Dat had tot gevolg dat bij de Novalishoeve, waar de bankjes werden gemaakt, veel vragen binnenkomen over de voortgang van deze werkzaamheden. En die gaan gewoon door.

“Om verwarring te voorkomen benadrukken wij graag dat de productie van al onze banken en tafels onverminderd verder gaat. Onze houtwerkplaats blijft actief leveren en wordt eind 2022 zelfs geheel vernieuwd”, aldus een door de Novalishoeve uitgestuurd bericht.

Opdrachten

Momenteel wordt er gewerkt aan opdrachten van particulieren, zowel op Texel als aan de vaste wal, en van bedrijven, zoals Golfbaan De Texelse en Tatenhove. De stop waarover de beide terreinbeheerders het hadden in hun persberichten, betreft enkel de plekken die door Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten Texel beschikbaar waren gesteld om te adopteren. Die zijn nu allemaal gereserveerd. “Als banken op deze locaties aan vervanging toe zijn, blijft dit in overleg met alle partijen zeker mogelijk. Ook het laten bijplaatsen van gedenkplaatjes op de reeds geplaatste banken blijft mogelijk”, aldus de Novalishoeve.

Wie interesse heeft in een duurzame, onderhoudsvrije bank of picknicktafel van Nederlands acaciahout van de Novalishoeve, kan dat melden per E: info@novalishoeve.nl.