Maarten van Rossem bij eerdere gelegenheid in het Glazen Paleis
Maarten van Rossem bij eerdere gelegenheid in het Glazen Paleis Foto: archief Texelse Courant

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Maarten van Rossem ontvouwt Texelse herinneringen

Algemeen

Stichting Vrienden van de Maartenskerk Texel heeft Maarten van Rossem gestrikt voor een lezing, met als thema: ‘Texelse herinneringen’.

Maarten van Rossem (78) is een historicus, schrijver en voormalig hoogleraar, gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-kenner treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen, wat begon tijdens de Golfoorlog van 1990-1991. Sindsdien is hij veel te zien als commentator met een unieke mening over tal van onderwerpen. Hij leende zijn naam aan een tijdschrift en is juryvoorzitter bij het televisieprogramma ‘De slimste mens’, waar hij nu en dan inbreekt met een snedige opmerking. Sinds 2020 heeft hij zijn eigen podcast waarin hij elke week de actualiteiten doorneemt. Wat niet is veranderd: hij brengt zijn vakanties door op Texel.

Voorverkoop kaarten

De lezing wordt gegeven op dinsdag 3 mei om 20.00 uur in de Maartenskerk in Oosterend. De inloop is vanaf 19.30 uur, waarbij een kopje koffie of thee wordt meegegeven. Na afloop kunnen er nog gratis een hapje en een frisdrankje worden genuttigd. Kaarten kosten € 20 per stuk en zijn te verkrijgen bij Slagerij Maas op Peperstraat 5 in Oosterend, T: (0222) 318505, en bij Het Open Boek op Binnenburg 3 te Den Burg, T: (0222) 313657.