Behalve dynamische activiteiten kan er ook worden geborduurd
Behalve dynamische activiteiten kan er ook worden geborduurd Foto: Cotton Bro/Pexels

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Activiteiten voor jongeren in de meivakantie

Algemeen

De meivakantie staat op het punt van beginnen en dat houdt in dat de jongerenorganisatie Young 4 Ever en de Sportstichting Texel een aantal activiteiten voor de jeugd van Texel hebben georganiseerd.

De eerste activiteit is aanstaande dinsdag van 13.30 tot 15.00 uur: slagballen op de ijsbaan, voor kinderen van 10 jaar en ouder. Opgave, alleen of met een groepje tegelijk, kan worden gedaan op www.sportstichtingtexel.nl.

Borduren

Op vrijdag 29 april organiseert Young 4 Ever in de Time Out een ‘Do it yourself’ voor creatieve geesten: borduren op canvas, tussen 15.00 uur en 17.30 uur. Voor deze activiteit is opgave niet noodzakelijk.

Apenkooien

Op dinsdag 3 mei mogen de kinderen apenkooien in de TXL Sporthal. Van 13.30 tot 14.45 uur is het daar te doen voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en van 15.00 tot 16.15 uur voor alle kinderen van 10 jaar en ouder. Ook in dit geval kunnen belangstellende kinderen zich opgeven op www.sportstichtingtexel.nl.

Spelletjesmiddag

Op woensdag 4 mei liggen in de Time Out alle spellen klaar voor een spelletjesmiddag. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur kan er worden meegedaan aan Cluedo, Skipbo, Keezen en nog andere spellen.

Escaperoom in De Koog

Kun jij ontsnappen uit het jeugdhonk? Dat is de vraag die wordt beantwoord op vrijdag 6 mei. Het dorpshuis De Hof in De Koog dient dan als escaperoom. Kinderen van 10 jaar en ouder kunnen zich daarvoor opgeven in groepen van maximaal zes personen. Het gaat erom puzzels op te lossen en de sleutel naar de uitgang te vinden. Opgeven voor deze activiteit is verplicht en kan via www.young4ever.nl.