Zeehondentocht in mooiste natuurgebied van Europa

Als enige passagiersschip vaart De Vriendschap rond in dit unieke stukje noordelijk Waddenzee. Dankzij de rust in het gebied en de hoge, steile zandbanken, kruipen grote groepen zeehonden graag op de drooggevallen platen, om te genieten van de zon en rust. Ze zijn vertrouwd met het blauwe silhouet van De Vriendschap en het schip kan de dieren dicht benaderen. De tocht duurt 75 min. Volw.: € 17,5,00 / kinderen 3-10 jaar: € 12,50. Boek online! Voor actuele vertrektijden zie: www.waddenveer.nl. Info via T: 06-13524734.


Voorlezen in de bibliotheek

In de bibliotheek is er voorlezen voor peuters en kleuters. Aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.


Wandelexcursie ‘Rondje Hoge Berg’

Het gebied rondom de Hoge Berg is een prachtig decor voor een wandeling. Onze gids vertelt je veel wetenswaardigheden over dit oudste stukje Texel. De wandeling start bij de Georgische begraafplaats en bij schapenboerderij De Waddel geniet je onderweg van een onvergetelijk ‘proeverijtje’. Reserveren via www.texelexcursies.nl. 10.00-12.30 uur.


donderdag 28 april

Museum Waelstee

Neem een kijkje in de geschiedenis van Texel bij Museum Waelstee in De Waal. Geopend op di t/m za van 10.00 tot 17.00 uur. Op zon- en feestdagen van 13.30 tot 17.00 uur. Maandag gesloten. Hogereind 6, De Waal. www.cultuurmuseumtexel.nl.


Wadexcursie

Een excursie op het wad; de bodem van de zee. Ontdek wat er allemaal leeft in de bodem! Vanaf 7 jr. Info bij Ecomare, 0222-317741, boeken via www.ecomare.nl. Volw €13,75, kind €9,25. 13:00 uur.


Zeehond Binnenstebuiten

Je ontdekt van alles over de zeehond en komt ook achter de schermen van de opvang. Info Ecomare: 0222-317741, boeken via www.ecomare.nl. Voor gezinnen met kinderen van 8-12 jaar. Kosten €13,75/€9,25. 10.00 uur.


Kaasboerderij Wezenspyk

Kaasboerderij Wezenspyk is van ma t/m za van 09.30 - 17.00 uur en op zondag van 11.00 - 17.00 uur geopend. Neem een kijkje bij het ambachtelijk kaasmaken, proef de kazen in de boerderijwinkel en volg het pad naar het Schapenmuseum. Hoornderweg 29, Den Burg. www.wezenspyk.nl.


Familieprogramma Slufterbelevenis

Ga mee op ontdekkingstocht door De Slufter! Springen, kruipen, zoeken, proeven, vissen. Vanaf 5 jr. Info Ecomare, 0222-317741, boeken: www.ecomare.nl. Volw €13,75, kind €9,25. 14:00 uur.


Voorjaarsconcert in Muziekkerk de Waal

Zangeres Lauri Brons en pianiste Elisabeth Waverijn openen hun muzikale seizoen met een afwisselend voorjaarsconcert in de Waalderkerk, waar zij sinds kort officiële huurder zijn. Ze zullen een diverse selectie uit hun brede repertoire laten horen, wat reikt van musicalklassiekers tot moderne popmuziek. Het concert is gratis en begint om 19.30 en duurt ongeveer een uur. Donaties zijn welkom!



Weidevogels en orchideeën in Waalenburg

Tot en met 30 juni is er iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur een voorjaarswandelexcursie in natuurgebied Waalenburg. Verzamel- en vertrekpunt is natuurcentrum De Marel, Nieuwlanderweg 38 De Waal. Een gids vertelt over de ontwikkelingen in het gebied en de weidevogels die hier rondvliegen en verblijven. Prijs: € 20,- pp (incl. gebruik van een goede verrekijker en koffie of thee na afloop van de excursie). Info: Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42 in De Cocksdorp, T: (0222)316249 en informatiebalie natuurcentrum De Marel.


Klaverjasmiddag in De Buureton

Klaverjassen voor alle leeftijden in De Buureton. Aanvang: 13.30u. Graag 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn. We spelen Amsterdams zonder vaste maat, dus je kunt ook alleen komen. Kosten € 1,50.


Inbreng kleding voor hulptransporten

Van 14.00 tot 16.30 uur kunt u voor het komende transport van stichting Hulp Oost-Europa Texel, kleding, kinderkleding en schoenen, linnengoed en beddengoed inleveren in de loods aan de achterkant van Maricoweg 5. U komt hier door de Maricoweg te vervolgen naast TCA en bij de splitsing linksaf, daarna doorrijden tot het einde van de weg. Op andere tijden kunt u de kleding deponeren in de container, die voor het hek staat.


Vogelexcursie Noordkaap

BirdingTexel organiseert een twee uur durende lichte wandelexcursie op de noordkop. U maakt kans op het zien van vele fraaie vogelsoorten. Het verzamelpunt is de parkeerplaats bij Strandpaviljoen Kaap Noord (paal 33) Volharding 4 - De Cocksdorp. Verrekijkers gratis beschikbaar. Reserveren op www.birdingtexel.com of bel 06-22494483.


Schapenboerderij Texel

Onze schapenboerderij is dagelijks geopend van 10.00 t/m 16.00 uur. Bekijk alle boerderijdieren en knuffel met de lammetjes. Er zijn wel 25 verschillende schapenrassen op de boerderij! Wij geven iedere dag om 11.00 en 14.00 een demonstratie schapendrijven met onze honden (kelpies). Ook is er een boerderijwinkel met allemaal schaapgerelateerde producten en een hele leuke speeltuin! Voor meer info en reserveren: www.schapenboerderijtexel.nl. Adres: Pontweg 77.


Gratis college filosofie voor senioren

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) organiseert vier interactieve online colleges aan senioren gegeven door studenten. In deze collegereeks, met als thema “Ethiek: een zoektocht naar goed handelen”, neemt student-docent Lette de deelnemers wekelijks mee in de wondere wereld van de filosofie. Dit college gaat over het hedonisme. Deelname is gratis. Wel moet er worden aangemeld. De deelnemers ontvangen een mail met daarin alle benodigde informatie. Aanmelden kan op www.kopgroepbibliotheken.nl.


De Texelse Boerderijwinkel

Bezoek onze boerderijwinkel met heerlijke streekproducten. We hebben lamsvlees van eigen bodem, echte Texelse schapen- en boerenkaas en nog veel meer! De winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Adres: Westerweg 80, Den Hoorn.


Modelspoorclub

In ons clubgebouw hebben wij een maquette van Texel over het spoor in de jaren gedurende de tweede wereldoorlog. Daarnaast hebben wij in een caravan een impressie van dit spoor in Oudeschild nagebouwd. Daarnaast hebben wij in onze permanente ruimte diverse modelspoorschalen H0, N en Z. Entree € 2,50.


Inloopochtend Baptistenkerk

Tussen 9.45 en 12.30 uur bent u van harte welkom op onze inloopochtenden voor jong en oud in de vernieuwde en gezellige bijzaal van de Baptistenkerk, Julianastraat 11, Den Burg. Even uitrusten na wat boodschappen, zoek je wat gezelligheid of gewoon zomaar. Texelaar of toerist, jong en oud, iedereen is welkom! Kom gerust eens langs. Tot slot, koffie, thee of fris staan klaar.