Zaterdag Texelse Dag voor Ambacht en Metaal

Op Ploeglanderweg 6 wordt aanstaande zaterdag de Texelse Dag voor Ambacht en Metaal gehouden. Deze is georganiseerd door Jacqueline Jimmink van JMJ Ambachtsatelier. Er worden van 14.00 tot 17.00 uur voor publiek demonstraties en proeflessen gegeven van de workshops en cursussen, die Jacqueline geeft, onder het motto ‘In vuur en vlam met kleur en metaal’.

JMJ Ambachtsatelier biedt praktijkworkshops en cursussen in creatieve metaalbewerking aan voor jong en oud, waaraan zowel individueel als in groepen kan worden deelgenomen. Het nieuwe cursusseizoen begint op 1 mei. Voor de Texelse jeugd is het mogelijk gratis deel te nemen, vanuit de IJslandse aanpak, die wordt vormgegeven in het project ACT (zie daarvoor de website www.acttexel.nl).

Gezellendiploma's

Eerder op de dag hebben negen ‘gezellen’, in leeftijd variërend van 9 tot 17 jaar, hier vanaf 10.00 uur hun laatste van negen lessen, die zij om 13.00 uur afronden met een expositie van hun dan gemaakte meesterstukken, waarvoor zij een gezellendiploma ontvangen.

Vrije inloop

Er is de hele dag vrije inloop, maar voor wie deel wil nemen aan de middagworkshops is reservering noodzakelijk. Daarvoor en voor nadere informatie kunnen belangstellenden terecht op T: 06-23444297 of E: info@jacquelinejimmink.com, dan wel de website www.jcrafts.nl/agenda.