Boy in actie tijdens een cooking lesson op het strand
Boy in actie tijdens een cooking lesson op het strand Foto:

Geen overbodige luxe

Elke week, of op dit moment vanwege covid-19 elke twee weken, worden chefs van JRE ingevlogen om hun vaardigheden, recepten en passie te delen met de gasten op de luxe resorts van Planhotel. “Een fantastisch concept”, zegt Boy. “Op de Malediven is altijd een contactpersoon van JRE aanwezig om je wegwijs te maken. In ons geval was dat Giovanni, een vrolijke Italiaan die alles zo goed mogelijk voor ons organiseerde. Je moet begrijpen dat je in een totaal andere wereld terechtkomt. Je staat opeens in een vreemd keuken, waar alle apparatuur, keukengerei en specerijen op een andere plek staan. Ook het verkrijgen van ingrediënten is een uitdaging. De Malediven liggen middenin de oceaan en zijn nogal ver verwijderd van de ‘bewoonde wereld’. Eén keer per week worden er nieuwe voorraden aangeleverd en dan is het maar hopen dat jouw bestelling erbij zit. De aanwezigheid van Giovanni was kortom geen overbodige luxe.”

Catch of the day

Dat de eilandengroep midden in de oceaan ligt heeft natuurlijk ook voordelen. Boy: “Er is verse vis in overvloed! Het resort koopt alles wat de lokale vissers vangen en je werkt dus uitsluitend met de ‘catch of the day’. Ik heb onder meer mooie gerechten mogen maken met tonijn en een zogenaamde ‘rainbow fish’. Het was af en toe flink improviseren, maar dat was juist zo ontzettend leuk om te doen. In twee weken tijd heb ik uiteindelijk vier galadiners verzorgd, twee showcooking events en één cooking lesson op het strand."Allen druk bezocht. Gastvrouw Felicia zette haar charmes in om een recordaantal galadiners te verkopen. 

Toplocatie

Naast het bereiden van mooie gerechten was er gelukkig ook tijd om te ontspannen. "We hebben met volle teugen genoten van deze trip", zegt Boy. "Het water is hier zo helder, en je ziet overal haaien en roggen zwemmen. Wakeboarden heb ik ook nog gedaan. Leuk was ook de 'Malediven night' waarbij we traditionele gerechten hebben gegeten onder begeleiding van lokale muzikanten. Alles bij elkaar was het écht een fantastische ervaring op een absolute toplocatie.”