Boy en Felicia op hun tijdelijke werkplek
Boy en Felicia op hun tijdelijke werkplek Foto: aangeleverd

't Pakhuus op de Malediven

Van de haven van Oudeschild naar een luxe resort aan de bountystranden van de Malediven. Twee weken lang waanden Boy Schuiling (35) en Felicia Siebert (38) van restaurant ’t Pakhuus zich in het paradijs. Als lid van de JRE-Jeunes Restaurateurs was de Texelse chef-kok gevraagd om zijn culinaire kunsten te tonen op de Malediven.

Als je ‘Malediven' als zoekterm invoert op Google en klikt op afbeeldingen zie je uitsluitend foto's van parelwitte stranden, azuurblauwe zee en wuivende palmbomen. "Het is een droomlocatie”, zegt Boy. "Alles kan zo op een ansichtkaart.” Hoewel er ook tijd was om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving, waren Boy en Felicia niet naar de Malediven gekomen om vakantie te vieren maar om te werken. "Je kunt het slechter treffen”, lacht Boy.

Initiatief JRE

Al jarenlang staat restaurant 't Pakhuus hoog aangeschreven bij Texelaar en toerist als plek waar je buitengewoon kunt tafelen. Dat leidde er onder meer toe dat Boy Schuiling in 2018 door JRE-Jeunes Restaurateurs werd gevraagd om lid te worden van dit exclusieve gezelschap van jonge en veelbelovende chefs van over de hele wereld. Sinds 2019 is Boy tevens toegetreden tot het bestuur van JRE in de functie penningmeester. Gastvrouw Felicia: "Het leuke is dat JRE allerlei nationale en internationale partnerships heeft gesloten. Eén daarvan is ‘Dining with the stars', waarbij JRE samenwerkt met Planhotel Hospitality Group, een organisatie met luxe resorts op meerdere droomlocaties, zoals de Malediven.